Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 22:33, 25 maj 2016

Efffa napisał(a)

, w tym miejscu Ci chyba te roślinki podeptałam

jeśli coś podeptałaś to chwasty, Ty jedna znasz prawdę o tym fragmencie podwórka
lindsay80 22:38, 25 maj 2016

butterfly napisał(a)
A własne miałam pytać jak się miewa Edenka za chwile zakwitnie, uwielbiam jej kwiaty.
Da czadu za rok lub dwa, nawet się nie obejrzysz

brzozowa bardzo ładniutka, i masz tam chyba ostróżki ,tak? to mnie natchnęło bo dziś latałam z doniczkami naparstnic i moze między brzozy je wsadzę

jak ty ogarniasz plewienie na tych kamyczkach to ja nie pojmuje...

Krzaczki Edenki sporo urosły w tym roku, choć to jedyne róże, które oberwały po liściach od jakichś robali, chyba są bardziej smakowite od pozostałych.

Tak mam tam białą ostróżkę, ale planuję wszystkie takie pojedyncze rośliny typu orlik, ostróżka, mikołajek eksmitować stamtąd, żeby uporządkować tą rabatę.
Ale jeśli masz kilka tych naparstnic to jak najbardziej, moje zeszłoroczne naparstnice wokół siebie mają pełno młodych sadzonek, prawie jak werbena.

Z chwastami jest ciężko, mam momenty, gdy myślę sobie, że nie ogarnę tego, ale powoli i do przodu
nawigatorka 22:40, 25 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
Purple Sensation na brzozowej

no ale żeby czosnki do zjeżdżalni dopasowywać albo odwrotnie...no kto to widział
lindsay80 22:41, 25 maj 2016

Madzenka napisał(a)
O za chwilę i u Ciebie będą róże, czekam na nie zatem

U mnie to raptem 16 krzaczków, w 3 odmianach, ale myślę, że na tym nie poprzestanę
Teraz chodzi mi po głowie róża Voyage, masz ją u siebie, albo chciaż możesz coś o niej powiedzieć?
nawigatorka 22:42, 25 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Ja mam dozownik Substrala, ale to maleństwo jest, jeśli nawet by się to udało, to ciągle trzeba by go dopełniać
ja napelniam dozownik florowitem i leje.i to na sporo wystarcza.mozna by tez pewnie gnojowka ale tego nie testowalam
nawigatorka 22:43, 25 maj 2016

lindsay80 napisał(a)

Patrząc od drzwi wejściowych to mam tam Umbry w obwódkach bukszpanowych, a na tle słupków ogrodzenia są róze Artemis

tu masz zbliżenie na fragment

pieknie roze podrosly.ok 15 czerwca bedzie szal
nawigatorka 22:44, 25 maj 2016

A czosnek purple to wg Ciebie bardziej roz czy fiolet?
lindsay80 22:45, 25 maj 2016

Matylda napisał(a)

Super pomysł z tą lawendą na ogrodzeniu, bardzo mi się podoba.

Mi też się podoba, nawet teraz, bez kwiatów, a na kwitnienie nie trzeba będzie za długo czekać, bo już ma pączki. To odmiana Blue Scent, powinna mieć bardziej intensywny kolor niż Viva, którą mam na rabatach.
lindsay80 22:47, 25 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
no ale żeby czosnki do zjeżdżalni dopasowywać albo odwrotnie...no kto to widział

Samo się tak spasowało, nie było to zamysłem ogrodniczki, ale dobrze wyszło
A widzisz tam w tle domek narzędziowy? Ma być szary i listewki poziome będziemy przybijać, tylko z czasem krucho...
lindsay80 22:54, 25 maj 2016

nawigatorka napisał(a)
ja napelniam dozownik florowitem i leje.i to na sporo wystarcza.mozna by tez pewnie gnojowka ale tego nie testowalam

Spróbuję, może to się sprawdzi.
Choć na razie nawadnianie nie na chodzie, pękł wąż, eMa nie ma, a moje próby połatania go przyniosły oczekiwany skutek na 5 min, niestety nieszczelność jest na tyle duża, że ciśnienie na pompie spada do zera i nie ma mowy o podlewaniu.
Trawnik już wygląda tragicznie, dziś pokropiło troszkę, ale to tylko kurz spłukało, mam nadzieję, że w najbliższych dniach trochę tego opadu będzie.