Na razie wyższy rozchodnik, ale to zestawienie tymczasowe, bo jesienią rozchodnik zmienia miejsce pobytu, chcę żeby cała ta rabata, a ma ona jakieś 20 m, była jednolita: szmaragdy, limki, rozplenice Hameln a między nimi jeżówki VW.
W zeszłym roku robiłam rabaty tak, że co kilka metrów były inne zestawienia, a teraz wiem, że jednak najbardziej mi się podobają ogrody, gdzie to zróżnicowanie jest jak najmniejsze - szkoda, że dużo przesadzania mnie czeka.
zwariowałam na ich punkcie, wczoraj jeszcze dokupiłam 4 szt, znalazłam takie które ładnie kolorystycznie na brzozową się wpasują, bo będą fajnie grały kolorami w towarzystwie berberysów, no i wielkie krzaczki były po 5 zł, tylko ciekawa jestem jak one poranną ścianę deszczu przetrzymały.
Pamiętam, że Ty masz trawnikową chusteczkę, u mnie jest go trochę i koszenie daje się we znaki, szczególnie jak trawa dobrze zasilona i co kilka dni wymaga koszenia.
Nigdy nie spotkałam tej Pica Bella, ale może to i dobrze już i tak mam na liście ze 20 odmian jeżówek, które mi się podobają
Czekam jeszcze aż rozwiną się zielonki: Green Jewel i Green Envy.
Kwitnąca werbena super zgrywa się z bordowymi liśćmi ipomei.