Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:43, 12 lip 2016

Ewik napisał(a)
Jeżówki super

żeby tylko ładnie zimy przetrzymywały, bo wiele osób narzeka, że te odmianowe nie wyrosły.
lindsay80 12:44, 12 lip 2016

Filemon24 napisał(a)
piękne jeżówki

Czy te Twoje FA co kupowałaś tam gdzie ja już kwitną?
lindsay80 12:46, 12 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Jakie one są śliczne
Ciekawa jestem rabaty przed domkiem. Co tam zaplanowałaś

Ta rabata jest niewielka, więc nie bardzo jest gdzie się wyżyć, ale będą róże, zawilce Whirlwind, niebieskie liliowce i bodziszki.
Agania 12:46, 12 lip 2016

Popieram uwielbienie dla jeżówek moja ulubiona to właśnie Raspberry Truffle i Pica Bella... ta druga jest bardzo podobna do Twojej ulubionej VW

Podziwiam donice..ipomea z werbenką...tak miałam w zeszłym roku

Pozdrawiam Edytko
lindsay80 12:54, 12 lip 2016

anabuko1 napisał(a)
Twoja Edenka, śliczna. I bogatsza w kwiaty niż moja
jeżówki śliczne.Tez je bardzo lubię

Mam 4 Edenki, 3 urosły bardzo, jedna marna - sadzonki były podobnej wielkości, rosną obok siebie, więc cieżko stwierdzić co tej jednej nie pasuje.

Jeżówki teraz zaczynają swój pokaz i fajnie, że praktycznie do jesieni będą tak kwitły.
Agania 12:54, 12 lip 2016

Kuba napisał(a)

Moja elata jest podlewana codziennie, jak nie ma deszczu to dostaje wodę z linII kroplującej i jestem z niej bardzo zadowolona. Everillo mnie zawiodła na całej linii, pokażę je obie po powrocie z wakacji

Ile lat macie te turzyce, mi udało się dostać wiosną teraz Everillo, codziennie podlewam. jest piękna, nie wiem czy one w ogóle zimują?
lindsay80 12:59, 12 lip 2016

MirellaB napisał(a)
Widzę, że VW zakwitły u Ciebie
Co będzie większe w zestawieniu rozchodnik czy jeżówka?

W donicy super kompozycja na bogato

Na razie wyższy rozchodnik, ale to zestawienie tymczasowe, bo jesienią rozchodnik zmienia miejsce pobytu, chcę żeby cała ta rabata, a ma ona jakieś 20 m, była jednolita: szmaragdy, limki, rozplenice Hameln a między nimi jeżówki VW.
W zeszłym roku robiłam rabaty tak, że co kilka metrów były inne zestawienia, a teraz wiem, że jednak najbardziej mi się podobają ogrody, gdzie to zróżnicowanie jest jak najmniejsze - szkoda, że dużo przesadzania mnie czeka.
lindsay80 13:01, 12 lip 2016

Dominika11 napisał(a)
donica wypasiona

jak sadziłam to roślinki były malutkie, teraz pożarły całkowicie wolną przestrzeń.
lindsay80 13:07, 12 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Popieram miłość do jezówek

I dla przypomnienia mam zaledwie 90m2 trawnika i mysle czy go jeszcze nie ograniczyć

zwariowałam na ich punkcie, wczoraj jeszcze dokupiłam 4 szt, znalazłam takie które ładnie kolorystycznie na brzozową się wpasują, bo będą fajnie grały kolorami w towarzystwie berberysów, no i wielkie krzaczki były po 5 zł, tylko ciekawa jestem jak one poranną ścianę deszczu przetrzymały.

Pamiętam, że Ty masz trawnikową chusteczkę, u mnie jest go trochę i koszenie daje się we znaki, szczególnie jak trawa dobrze zasilona i co kilka dni wymaga koszenia.
lindsay80 13:11, 12 lip 2016

Agania napisał(a)
Popieram uwielbienie dla jeżówek moja ulubiona to właśnie Raspberry Truffle i Pica Bella... ta druga jest bardzo podobna do Twojej ulubionej VW

Podziwiam donice..ipomea z werbenką...tak miałam w zeszłym roku

Pozdrawiam Edytko

Nigdy nie spotkałam tej Pica Bella, ale może to i dobrze już i tak mam na liście ze 20 odmian jeżówek, które mi się podobają
Czekam jeszcze aż rozwiną się zielonki: Green Jewel i Green Envy.

Kwitnąca werbena super zgrywa się z bordowymi liśćmi ipomei.