Tak, pierwsze grzybki są i następne
Szału jeszcze nie ma.Ale będą deszcze to i grzybków będzie więcej.
A i ziarnko, do ziarnka i zbierze się miarka.
Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
Rutewka ma mały bambusowy kijek.Jest młoda i rośnie pod ścian domku.Chyba na drugi rok ja przesadzę. W bardziej odsłonięte miejsce.
Dzięki i pozdrawiam serdecznie
Kasiu, dziękuję.
Kanie u mnie są co raz.I tak właśnie lubimy i jemy
Hortensja Polar Bear na pniu.Jeda jest taka
a druga taka .Obie były takie same w ubiegłym roku z jednym kwitem.W tym roku jedna ładniej więcej sie rozkrzewiła.a druga mniej.
Ano tak.I już zjedzone
Mój mąż i sąsiad to dobrzy eksperci w grzybkach.Ja zawsze więcej nazbieram, a oni mi połowę albo więcej wywala
Chryzantemki.. czyli co jesień się zbliża
chryzantema Yellow Tea
Hortensja Sundae Fraise
Przesadzona na wiosnę Hortensja Magical Fire.
Na drugi rok Bedzie lepiej wyglądać, bo i siatka na jesieni będzie zdjęta. I stara granica działki zniknie.
moje kochane trawki od Halinki- zawitki
Miały pójść nad staw.Ale jak będzie pora mokra to będą stały w wodzie.Już tegoroczny maj to pokazał.To na razie rosną wyżej w drodze do stawu.I czekają na nową rabatę.
Oj trochę przemeblowanie na wiosnę mnie czeka.
Znalazłem w necie przepis na rozmnażanie grzybów.
Potrzebne stare grzyby ( ja wziąłem prawdziwki) przepuściłem stare kapelusze przez maszynkę. Zmielone wrzuciłem o dużego słoja ( 5l) i zalałem deszczówką. Dodałem dwie łyżki cukru i zamieszałem. Dałem do ciepłego, ciemnego miejsca. Po tygodniu 100g na 10l wody i będę polewał w okolicach dębiny. Brat ma 13 ha lasu. Jest gdzie siać
Aniu!
znasz nazwy tych dalii i jeszcze jedna ciemno różowa z płatkami w środku z kremowym.
Piękne słoneczne ujęcie tych dalii, one są fotogeniczne, z każdej strony wychodzą urodziwe.
Widziałam rozchodniki też zachorowałaś na odmiany, mam jednego z wielu o ciemnych liściach, ale już zapomniałam nazwy patyczki zniszczyły się a jest ładny i kwiat ciemny amarantowy, inne zupełnie nie przyrastają.
Powiedz jak radzisz sobie z koszeniem trawnika przy kamieniach. wszystko ładnie utrzymane.