Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Bogdzia 21:15, 16 sie 2015

rozark napisał(a)

codziennie odwiedzają mnie dzięcioły, stołują się na leszczynie , urywają orzecha laskowego, przelatują na sąsiednie drzewo ( orzech włoski lub lilak) i tak robiąc stuk, stuk dobierają się do orzeszka

dzięcioł duży

a to co za jeden? z takim żółtym/zielonkawym brzuszkiem?

To te same dziecioły nie widze zadnego z zielonkawym brzuszkiem , widzę natomiast listek przed dzieciołem, a że mam kiepski wzrok to nie wiem co o tym myslec.Deszcz wiem ze nie padał bo dzis w okolicy wogóle nie padało , ja też miałam nadzieję ale od rana bedzie podlewanie bo w zapowiedziach na cały tydzień nie ma nic o najmniejszym chocby deszczu.
Bozena13 22:28, 16 sie 2015

rozark napisał(a)

sprawdż bo bedzie rosła w tym miejscu wiele lat (zim) , jeszcze się nie zdążyła ukorzenić, więć lekko łopatą ją możesz poważyć i wyjąć. Pogłęb dołek i wsadź od nowa .

a to floksy od ciebie

floksy piękne, w przyszłym roku będą jeszcze ładniejsze, jasminę w piątek wykopałam , pogłębiłam dołek, kupiłam obornik w castoramie, więc dostała trochę pokarmu, będzie rosła.
rozark 22:41, 16 sie 2015

yolka napisał(a)
Kwiaty u Ciebie kolorowe, ale kolory ptaszka niesamowite, niestety nie wiem jak się nazywa, może dzieciół - ma długi dzibek

przy tej okazji poczytałam trochę o dzięciołach - nie wiedziałam, że jest tyle odmian

spróbuję złapać pozostałe ptaszyny, bo nie wszystkie rozpoznaję

przychodzą do mnie na kąpiel albo jedzonko
rozark 22:44, 16 sie 2015

Edyta10 napisał(a)

Reniu jeszcze raz bardzoooo dziękuję za różyczki i za dwie torby dobroci ogrodowych!!! już rozmyślam, gdzie co posadzę Pochwal Basię za pomoc, rośnie Ci ogrodniczka nie chcą mi wyjść z głowy Twoje cudne róże i hortensje a zapach Heritage za mną łazi cały czas

róże pięknie pachną a Heritage tak delikatnie i do tego ładnie wygląda, jest to ulubiona róża Austina
rozark 22:45, 16 sie 2015

popcorn napisał(a)
Widze ze goscia mialas
Popadalo cos wiecej? u nas wczoraj porzadna burza przeszla, podlane mam na pare dni
pozdrawiam!

niestety susza jaka była taka jest, dzisiejsze podlewanie za mną, miałam coś w ziemi grzebać ale czekam aż tą moją skałę deszcz zmiękczy
rozark 22:47, 16 sie 2015

Bogdzia napisał(a)

To te same dziecioły nie widze zadnego z zielonkawym brzuszkiem , widzę natomiast listek przed dzieciołem, a że mam kiepski wzrok to nie wiem co o tym myslec.Deszcz wiem ze nie padał bo dzis w okolicy wogóle nie padało , ja też miałam nadzieję ale od rana bedzie podlewanie bo w zapowiedziach na cały tydzień nie ma nic o najmniejszym chocby deszczu.

dobra jesteś rzeczywiście to liść he he dlatego nie mogłam go zidentyfikować
a deszcz baaardzo potrzebny
rozark 22:49, 16 sie 2015

Bozena13 napisał(a)

floksy piękne, w przyszłym roku będą jeszcze ładniejsze, jasminę w piątek wykopałam , pogłębiłam dołek, kupiłam obornik w castoramie, więc dostała trochę pokarmu, będzie rosła.

przyjadę obejrzeć jej kwitnienie zapowiadam się z wizyta na czerwiec
Bogdzia 22:50, 16 sie 2015

rozark napisał(a)

dobra jesteś rzeczywiście to liść he he dlatego nie mogłam go zidentyfikować
a deszcz baaardzo potrzebny

Jaka tam dobra ,oczy do operacji.
rozark 22:54, 16 sie 2015

ale ty liścia wypatrzyłaś a ja nie, więc "bystrzacha" z ciebie
frezja 08:27, 17 sie 2015

tego liścia to widziałam od razu...ale myślałam,że żarcik Ci w głowie