Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 11:17, 29 gru 2015

Kasya napisał(a)
Reniu, u mnie roze tez tak rosna i nie tylko roze...co z tym robic ?
Pozdrawiam po swietach

Kasiu, pobiegnę jutro kopczykować róże, będzie co ma być. Co zmarznie, na wiosnę wytniemy lub wykopiemy. Będzie miejsce na nowe chciejstwa

Do wiosny już niecałe 3 miesiące .
rozark 11:19, 29 gru 2015

Agatek napisał(a)
ooo a zapowiadają przymrozki i pewnie wszystko pomarźnie

Ja bym powiedział że mocny mróz, przymrozki w styczniu nie są groźne . Ale jeśli prognoza się sprawdzi i będzie -14 st, to to i owo podmarznie.
rozark 11:20, 29 gru 2015

idę czytać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3040-skladanie-zyczen-swiatecznych?page=4#post_7
Margarete 16:47, 29 gru 2015

Byle do wiosny !
Mróz zapowiadaja ale to dobrze, niech wymrozi troche tych robali, szkodników i innego tałatajstwa...szkoda tylko że bez sniegu...no ale trudno, może jeszcze w lutym choc troche posniezy....na styczen po tym ochłodzeniu sa prognozy raczej dodatniej temperatury.

Twoje kociaki sliczne, lubie każdego zwierzaka - wczoraj bawiłam sie z szynszylem moich sąsiadów, nie wiedziałam że to takie milutkie zwierzątko.
Moje zwierzątko domowe (dobermanka)za to pod moja nieobecność wyło jak opętane - pierwszy raz od długie czasu tak sie zachowywała, wcześniej na początku bycia u nas nie mogła pogodzic sie z tym że zostaje sama i wyła ale teraz, po 7 latch u nas od dawna juz było ok, zostawała sama bez problemu az do swiąt....dała koncert i dała popalić sąsiadom....
rozark 09:47, 30 gru 2015

Małgosiu, co racja to racja
a sunia tęskniła za tobą, biedactwo,

za 82 dni wyczekiwana wiosna czyli dwa miesiące trzy tygodnie czyli a ja już dziś myślę o siewach, zaczynam przeglądać oferty nasion
Krys 22:17, 30 gru 2015

Renia okryłas swoje roże ?
rozark 20:51, 31 gru 2015

Koniec grudnia i pierwsze temp. na -5 st. Dzisiaj kopczykowałam róże, głównie tegoroczne nasadzenia, nawet szybko poszło, sypałam kompost z worka , z włókniną jeszcze się wstrzymuje
rozark 21:07, 31 gru 2015

Wszystkim odwiedzającym życzę Szczęśliwego Nowego Roku .
Krys 12:28, 03 sty 2016

Reniu przed chwila o Tobie pomyslalam ogladaja Maje byl program o ogrodzie w Dobrzycy ,musze tam pojechac w czerwcu,milego w Nowym Roku
http://www.hortulus.com.pl
rozark 20:26, 03 sty 2016

Krysiu, Ogród znam - był kilka razy w Mai. Tez jest na mojej liście do obejrzenia może się wybierzemy razem?

U mnie dzisiaj -15st, mroźno i bez śniegu.

Złapałam trochę oddechu po świętach, odpoczęłam i przeglądam książki ogrodnicze .

Zaczęłam od Wszystko o ogrodzie - wszechstronny poradnik. Znalazłam w nim wiele cennych rad .

Po tej lekturze zapadła decyzja o robieniu warzywnika w skrzyniach :. Będzie taki podgrzewany . Zaczynam zbierać materiał .