Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Agatek 12:08, 04 kwi 2016

to może jakieś zdjęcia
popcorn 12:52, 04 kwi 2016

haha
dajesz czadu
pozdrawiam!
jankosia 19:52, 05 kwi 2016

No dobra Renia, chciałaś zdjęcia to masz. Ostrzegałam, że robiłam tylko prowadzącą przy krzakach

Przy róży pomarszczonej:

Następny był rambler (róża Heleny)

Dalej róża Brunona- chyba nic przy niej nie pokazywała?

jankosia 19:54, 05 kwi 2016

I takie tam:

Renia, tłumacz

A to była chyba róża czteropłatkowa- w Wojsławicach ładniejsza

jankosia 19:57, 05 kwi 2016

A tak Kasia Kasja wracała do domu:

Kupiła Amanogawę za przysłowiowe psie pieniądze. Dała tyle co ja za patyczka z metr trzydzieści szczęściara

Mam to zdjęcie tylko dlatego, że wysyłałam jej wcześniej mailem. Reszty zdjęć z telefonu brak z powodu twardego resetu jaki mi dzisiaj małżonek zafundował. Ponoć te zdjęcia są gdzieś tam w chmurze, ale muszę czekać jak wróci i powie mi konkretnie gdzie ich szukać
I wstawię może potem zdjęcie jak Ania z Ogrodu z Pergolą zapakowała swoje wielkie grujeczniki do... matiza
jankosia 20:03, 05 kwi 2016

A tak w ogóle to czułam, że wszystko rozumiem... przez pierwszy kwadrans. Potem dziewczyny (nie tylko nasze ogrodowiskowe) wybiły panią doktor z rytmu pytając co chwilę jak ciąć tą różę którą mają u siebie a jak inną którą kupiły i się posypało. Szybko straciłam wątek. Na szczęście robiłam notatki w telefonie a na koniec było szybkie podsumowanie w sali wykładowej. Jakoś udało mi się to na szczęście zebrać do kupy

P.S. Ta róża która mi tak pasowała (lykkefund), a którą mi podpowiedziałyście już mi nie pasuje. Pooglądałam więcej zdjęć i ona ma dużo moreli i takiej żółci w kolorze. Wszystko byłoby fajnie, ale musi być koniecznie biała. Żadnej żółci. Jestem więc otwarta na propozycje Ba! Wręcz wyczekuję ich z niecierpliwością

P.S.2 Reniu, dzielnie zniosłaś podróż tak zapakowanym autem muszę ci powiedzieć Co ty byś bez nas zrobiła? Tak to podróż zawsze milej schodzi, prawda? I Ania tak fajnie rozładowuje napiętą atmosferę, tak swobodnie to robi
Kasya 20:09, 05 kwi 2016

ach ty Jankosiu...

a tą różę to gdzie chcesz miec i jak duza ma byc ?
jankosia 20:38, 05 kwi 2016

Nie będzie dalszych zdjęć.... Mąż mówi że nie wie jak to się stało. Ostatnie zdjęcia z telefonu mam z połowy marca wrrrrr...
Kasia, szukam potężnej, silnie rosnącej róży pnącej. Kolor biały i to biały biały, bez przebarwień a już absolutnie w stronę żółtego. A już miałam zamawiać tamtą i natknęłam się na inne zdjęvia- masakra- tzn. w ogóle to ładna ale to nie tego szukam.
Jakieś pomysły?
jankosia 20:38, 05 kwi 2016

Aha, do półcienia
Kasya 20:45, 05 kwi 2016

jankosia napisał(a)
Nie będzie dalszych zdjęć.... Mąż mówi że nie wie jak to się stało. Ostatnie zdjęcia z telefonu mam z połowy marca wrrrrr...
Kasia, szukam potężnej, silnie rosnącej róży pnącej. Kolor biały i to biały biały, bez przebarwień a już absolutnie w stronę żółtego. A już miałam zamawiać tamtą i natknęłam się na inne zdjęvia- masakra- tzn. w ogóle to ładna ale to nie tego szukam.
Jakieś pomysły?

ja z bialych mam tylko ilse krohn..ale ona do 3m podobno