Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

rozark 20:22, 17 sie 2017

Kasya napisał(a)

ooo.talerz na owoce..super pomysl
a kicia pije z poidełka ?

Koty maja oddzielne poidełko przy drzwiach, a to stoi wysoko aby ptaki były bezpieczne

Robię teraz inne wzory jak wypale to się pochwale
rozark 20:23, 17 sie 2017

Kasya napisał(a)
powalone drzewo robi wrażenie...musial niezle wiać....

za oknem widoczność była do 10 cm, tylko ściana wody, krótko ale bardzo intensywnie
Margerytka40 20:54, 17 sie 2017

Renia ,kiedy u Was ta nawałnica przeszła,czy to ta w zeszłym tygodniu? Bo u nas tak bardzo padało tydzień temu chyba w czwartek rano . Zapamiętałam,bo akurat jechałam do pracy i w drodze nas spotkało. Musieliśmy z M zatrzymać się na poboczu bo drogi nie było widać.

Poidełko super wyszło
Margarete 21:47, 17 sie 2017

O rany ale spustoszeń narobiło....u nas w mieście kilka drzew też się połamało, kilka ulic było zatarasowane ale bez strat w ludziach za to w Kolumnie koło Łasku był Armagedon prawdziwy....
U mnie w ogrodzie i w lesie za płotem na szczęście bez większych strat.

Róże piękne - moje odpoczywają oprócz New Dawn, Aspirin, Leonardo i Queen które właśnie ruszają do powtórnego kwitnienia.

Własne wyroby ceramiczne ?!! Fajnie się dzieje
Gosiek33 06:35, 18 sie 2017

Ciężki czas burzowy - zmiana klimatu Dobrze, że we wrześniu zmniejsza się częstotliwość takich zjawisk. Pięknie róże powtarzają a zestawienia dodają uroku w ogrodzie
anabuko1 07:48, 18 sie 2017

O fiu, fiu,,,ależ widoki straszne.
Nawałnice zawsze są groźne.A u mnie cicho, ani deszczu, ani burz,Tylko susza..
Róże piękne.Lilie też sliczności.
I fajne te paterki,.Suuper!!
pozdrówki zostawię
jolanka 08:19, 18 sie 2017

Straszny widok takich zniszczeń Oby to juz koniec .
Reniu czy te poidełka sa z gliny i je wypalałaś? Czy są z cementu? Pięknie Ci wyszły
rozark 11:48, 18 sie 2017

Margerytka40 napisał(a)
Renia ,kiedy u Was ta nawałnica przeszła,czy to ta w zeszłym tygodniu? Bo u nas tak bardzo padało tydzień temu chyba w czwartek rano . Zapamiętałam,bo akurat jechałam do pracy i w drodze nas spotkało. Musieliśmy z M zatrzymać się na poboczu bo drogi nie było widać.

Poidełko super wyszło

Asiu, nawałnica przeszła koło nas w zeszły czwartek ok. 6.30. Do dzisiaj drzewa powalone leżą bo odpowiednie służby nie wiedza w co maja ręce włożyć.
W samochodzie to bym się najadła strachu. W domu zawsze bezpieczniej.

dziękuję
rozark 11:55, 18 sie 2017

Margarete napisał(a)
O rany ale spustoszeń narobiło....u nas w mieście kilka drzew też się połamało, kilka ulic było zatarasowane ale bez strat w ludziach za to w Kolumnie koło Łasku był Armagedon prawdziwy....
U mnie w ogrodzie i w lesie za płotem na szczęście bez większych strat.

Róże piękne - moje odpoczywają oprócz New Dawn, Aspirin, Leonardo i Queen które właśnie ruszają do powtórnego kwitnienia.

Własne wyroby ceramiczne ?!! Fajnie się dzieje

U mnie w ogrodzie też bez strat, na szczęście. Ale sąsiedzi stracili czereśnie. Główne uderzenie przeszło tuz obok. Z jednej strony na szczęście z drugie niestety.

Ceramika to moje nowe hobby. Zrobiłam pierwszego ptaszka i teraz sie głowię jak go pokolorować aby wyglądał jako tako .
rozark 11:57, 18 sie 2017

Gosiek33 napisał(a)
Ciężki czas burzowy - zmiana klimatu Dobrze, że we wrześniu zmniejsza się częstotliwość takich zjawisk. Pięknie róże powtarzają a zestawienia dodają uroku w ogrodzie

Na co byśmy patrzyli gdy róże mają przerwę w kwitnieniu? Byliny są niezastąpione . Kwiaty są miododajne. Podziwiamy fruwające motyle .