Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 16:47, 10 wrz 2015

podzielone żurawki przez dziki a aby je wkopać musiałam najpierw wykopać kamienie

paulina_ns 17:06, 10 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)
a to moje hortensjowe miłości

no i najpiękniejsze Limelight

Cudne!!! Mam nawet takie same
KasiaW76 17:53, 10 wrz 2015

PierwszA to "Magic candle" (dwa zdjecia), następnie dwa zdjecia Vanille fraise i reszta to moje Limelight pamiętam jakie były maleńkie jak do mnie przyjechały, a jakie są obecnie nieduże bo ok 50 cm ale kwiaty zachwycają
Na zdjęciu można też zauważyć, że rosną zgodnie z tym jak pada słońce czyli ta na pierwszy planie najbardziej wyrośnieta
Uwielbiam je
paulina_ns 17:58, 10 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)
PierwszA to "Magic candle" (dwa zdjecia), następnie dwa zdjecia Vanille fraise, potem nie pamiętam no i reszta to moje Limelight pamiętam jakie były maleńkie jak do mnie przyjechały, a jakie są obecnie nieduże bo ok 50 cm ale kwiaty zachwycają
Na zdjęciu można też zauważyć, że rosną zgodnie z tym jak pada słońce czyli ta na pierwszy planie najbardziej wyrośnieta
Uwielbiam je

Magic candle nie mam, nawet nie wiedziałam o takiej odmianie i jak się sprawdza u Ciebie? Masz ja na słonecznym stanowisku? Ja chcę na wiosnę zrobić szpaler hortensji tylko szukam innej sprawdzonej odmiany na patelnie niż limelight.
dominika_ 18:24, 10 wrz 2015

Hortensja Bobo powinna dać radę na słońcu.
KasiaW76 18:39, 10 wrz 2015

paulina_ns napisał(a)

Magic candle nie mam, nawet nie wiedziałam o takiej odmianie i jak się sprawdza u Ciebie? Masz ja na słonecznym stanowisku? Ja chcę na wiosnę zrobić szpaler hortensji tylko szukam innej sprawdzonej odmiany na patelnie niż limelight.

Paulinko u mnie wszystkie hortensje są na pełnym słońcu. Mój teren jeszcze nie jest osłonięty od promieni słonecznych wiec mam okazję do testowania wszystkie przeżyły choc vanilia miała Ciutkę przypadnie kwiatki. Limelight natomiast wyszła z upałów najpiękniej.
paulina_ns 19:12, 10 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)

Paulinko u mnie wszystkie hortensje są na pełnym słońcu. Mój teren jeszcze nie jest osłonięty od promieni słonecznych wiec mam okazję do testowania wszystkie przeżyły choc vanilia miała Ciutkę przypadnie kwiatki. Limelight natomiast wyszła z upałów najpiękniej.

No właśnie u mnie vanilke też słońce porządnie przypalilo więc ona odpada na pewno, limelight super sobie radzi,ale jej już trochę mam i chciałabym inna,ostatecznie jak nie będę miała wyjścia kupie limelight.

paulina_ns 19:13, 10 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
Hortensja Bobo powinna dać radę na słońcu.

Dominiczko a masz ja u siebie w ogrodzie w pełnym słońcu? Niby pisze,że wszystkie mogą rosnąć w słońcu,a jednak jest inaczej..
dominika_ 19:22, 10 wrz 2015

No u mnie jest zacieniona pół na pół i świetnie sobie radzi
paulina_ns 19:24, 10 wrz 2015

dominika_ napisał(a)
No u mnie jest zacieniona pół na pół i świetnie sobie radzi

No właśnie,a ja potrzebuję odmianę która będzie na patelni prawie albo i cały dzień.