Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

KasiaW76 20:07, 11 paź 2015

Po dłuższej przerwie pojawiłam się bo w końcu mogę powiedzieć czy też napisać, że ziemia pod trawnik rozwieziona. Bardzo ale to bardzo żałuję, że nie mogę wysiać juz trawy ehhh. Fizycznie jestem mega zmęczona. Bolą mnie plecy, ręce, dłonie, nogi... Nie mogę doczekać się wiosny i siania trawy

Pozostało mi do zdołowania kilka donic z drzewkami, które stoją i stoją... Przesadzić hortensje tez musze bo dołki juz przygotowane i tez czekają. Niestety w my roku nie udało nam się zrobić szkieletu oraz wykonać murku z granitowych kostek Nowy rok zatem zapowiada się również roboczo

W nowym roku będę również chciała wzbogacić rabaty o zimozielone nasadzenia. Może przez zimę na rodzą się jakieś pomysły...

Troszkę zdjęć z przygotowanego terenu. Deski to zabezpieczenie przed przesypywaniem się ziemi na rabaty.

Dominika11 20:15, 11 paź 2015

fiu fiu, ale się dzieje murek wygląda super
Enya73 20:16, 11 paź 2015

Super Buziaki
L00zak 20:20, 11 paź 2015

Ale ogrom pracy widać, Kasiu wiem, że jesteś bardzo zmęczona, ale to wszystko zaprocentuje wkrótce
Gratulacje
dajana 20:28, 11 paź 2015

Ale czyściutko bez jednego chwasta ,skarpa przy tarasie będzie piękną ozdobą.Pracowita jesteś niczym pszczółka. Ból minie,ale efekty za to bardzo cieszą.Trudny teren, duzo pracy ,to tak jak u mnie Dodam jeszcze ,zbyt krótka doba aby się wyrobićOdpoczniesz w zimie a wiosną zasiejesz ukochaną trawkę ,czas szybko biegnie ,zbyt szybko jak dla mnie .Ciepłe pozdrowienia zostawiam
dajana 20:28, 11 paź 2015

Ale czyściutko bez jednego chwasta ,skarpa przy tarasie będzie piękną ozdobą.Pracowita jesteś niczym pszczółka. Ból minie,ale efekty za to bardzo cieszą.Trudny teren, duzo pracy ,to tak jak u mnie Dodam jeszcze ,zbyt krótka doba aby się wyrobićOdpoczniesz w zimie a wiosną zasiejesz ukochaną trawkę ,czas szybko biegnie ,zbyt szybko jak dla mnie .Ciepłe pozdrowienia zostawiam
KasiaW76 20:28, 11 paź 2015

Michał, Anitko, Dominika Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

P.S. Michal; może byłoby mi lżej gdyby nie moja uparta natura, że musze to lub coś zrobić choćby nie wiem co, a do tego budżet ogranicza wiec trzeba się nieco natrudzić fizycznie
KasiaW76 20:56, 11 paź 2015

Dajanko może jestem zmęczona i obolała ale wiem, że to mija tak samo jak wiem, że efekty tez będą jak tylko wysieje trawę

Skarpa przy tarasie to jeszcze moja zmora. Mam nadzieje, ze zima przyniesie jakieś pomysły. Wg mojego męża i Anity powinnam ze skarpy zrobić rabatę. Biorę to mocno pod uwagę ale w odniesieniu do nasadzeń zimozielonych czyli irgi, jałowce. Pewnie wiele się pozmieniało jak powstaną donice po bokach schodów i na froncie domu... Będzie się działo

Anitko a Tobie juz teraz Dziękuję za to, że podałas mi rękę, wspierała i pomagałas oraz Podzieliłas się swoimi roślinami
L00zak 20:57, 11 paź 2015

KasiaW76 napisał(a)
Michał, Anitko, Dominika Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa

P.S. Michal; może byłoby mi lżej gdyby nie moja uparta natura, że musze to lub coś zrobić choćby nie wiem co, a do tego budżet ogranicza wiec trzeba się nieco natrudzić fizycznie

Ale zobaczysz jak to później cieszy
Enya73 21:06, 11 paź 2015

Nie ma sprawy, zimą obmyślimy wspólnie dalszy ciąg i na wiosnę idziecie jak burza