Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

paulina_ns 10:15, 22 lut 2016

Właśnie wczoraj Kasiu o Tobie myślałam, zerknelam na chwilę, ale dużo do nadrobienia nie miałam, bo widzę,że urlop sobie na ogrodowisku wzięłas ale koniec lenistwa idzie wiosna!! Pozdrawiam.
KasiaW76 21:25, 22 lut 2016

Oj Paulinko czasami tak jest, że sobie serwujemy urlopik
Zdobyłam w międzyczasie kamienie tj kostkę granitowa na murek oporowy mam nadzieje, ze wystarczy bo jak nie to będę musiała dalej szukać cos z odzysku
Dopadła mnie tez choroba żołądka. Zjadłam antybiotyk na grypę plus jakieś inne podane przez męża i mój żołądek tego nie wytrzymał. Dostał jakiś wstrząs poantybiotykowy Przez miesiąc prawie jadłam tyle co wcale... Przy okazji troszkę z wagi poszło co mi się przydało. Niestety żołądek dalej daje się we znaki ale na gastroskopię nie pójdę i koniec kropka pl (koniec.pl)

Obecnie zaczęła myśleć o żywopłocie, który jest jakaś zmora bo dalej nie wiem co będzie rosło u mnie pod płotem jako tlo

Thuje szmaragd, aureospicata i serby te 3 pytanie jak na razie są brane pod uwagę....
paulina_ns 07:33, 23 lut 2016

KasiaW76 napisał(a)
Oj Paulinko czasami tak jest, że sobie serwujemy urlopik
Zdobyłam w międzyczasie kamienie tj kostkę granitowa na murek oporowy mam nadzieje, ze wystarczy bo jak nie to będę musiała dalej szukać cos z odzysku
Dopadła mnie tez choroba żołądka. Zjadłam antybiotyk na grypę plus jakieś inne podane przez męża i mój żołądek tego nie wytrzymał. Dostał jakiś wstrząs poantybiotykowy Przez miesiąc prawie jadłam tyle co wcale... Przy okazji troszkę z wagi poszło co mi się przydało. Niestety żołądek dalej daje się we znaki ale na gastroskopię nie pójdę i koniec kropka pl (koniec.pl)

Obecnie zaczęła myśleć o żywopłocie, który jest jakaś zmora bo dalej nie wiem co będzie rosło u mnie pod płotem jako tlo

Thuje szmaragd, aureospicata i serby te 3 pytanie jak na razie są brane pod uwagę....

Oj to niedobrze Kasiu, ja nienawidzę brać antybiotyków, raz mnie karetka zabrała jak lekarz przepisał mi antybiotyk na który byłam uczulona, tragedia także współczuję.

A co do żywopłotu zawsze możesz z.jednej strony dać taki, a z drugiej inny. Ja wcześniej miałam z brabantow, teraz kontynuuje ze szmaragdów. Pozdrawiam Kasiu i uważaj na siebie.
Dominika11 07:37, 23 lut 2016

Ja mam też żywopłot praktycznie po całości ze szmaragdów, jedynie przy wejściu mam po jednej stronie kilka sztuk holmstrup i drugiej rheingold
anna_t 10:08, 05 mar 2016

Kasiu przejrzałam wątek, dużo pracy już włożyłaś w ogród
a nie myślałaś o żywopłocie grabowym?
jest przepiękny i o wiele tańszy od tujek a przyrosty roczne potrafią być podobne. masz betonowe ogrodzenie to jego chwilowa "przezroczystość" na wiosnę i tak by Cię nie odsłoniła a akurat według mnie to jest fajne ze coś się zmienia w ogrodzie
ja bardzo żałuje że go nie mam, bardzo..
AgataP 12:28, 09 mar 2016

Witaj Kasiu, widzę że jesteś twardą babką ze śląska...
Mnie kiedyś wysłano na szkolenie do Bytomia,na rok, mieszkałam w Chorzowie,pracowałam w Bytomiu, a bawiliśmy się w Zabrzu
Do tej pory nie zapomnę szoku gdy wylądowałam na magazynie pośród samych facetów i nie rozumiałam nic z tego co do mnie mówią. Oj było ciężko, ale wspominam dobrze.
Obejrzałam Twój ogród od początku, szalenie mi się podobają murki, które stworzyłaś własnymi łapkami. Miejsce na samochody też zrobiliśmy podobne, jeszcze czeka nas wysypanie żwiru.
A płot betonowy - ja bym posadziła żywopłot z grabu. Tym bardziej że nie musiałabyś ciachać go od strony muru. Ale to tylko moje zdanie, bo ja w tym roku takowy sadzę i razem z ziemią kosztować mnie będzie poniżej 200zł
Ale ja tujek nie lubię
Poza tym nie załamuj się, ja przerabiam rabatę już trzeci raz, bo chyba w końcu dojrzałam do tego co MI się podoba
czekam niecierpliwie co też wymyślisz... najważniejsze by Tobie się podobało
Kawa 12:52, 09 mar 2016

KasiaW76 napisał(a)

Aureospicate - odradzam tak jak i mnie odradzano

zdrówka życzę nabieraj sił
KasiaW76 08:19, 11 kwi 2016

wybaczcie, ze mnie tutaj i u Was nie ma. Wielw innych ciezszych temtow pochlania bez reszty
W wolnych chwilach dzialamy w ogrodzie, kopiemy, grzebiemy, porzadkujemy, siejemy... Co tydzień cos nowego sie urodzi.
Obecnie padla decyzja juz niezmienna w temacie serbow. Pojda w jedna odlegla czesc dzialki tam gdzie moga sobie rosnac duuuuze i naturalnie tam gdzie nikomu nje beda przeszkadzaly. Poszły 1,5 metra od płotu betonowego i 1,5 od siebie - zgodnie z radą Danusi. Wczoraj jeszcze mialy odleglosc 2 metrów w obie strony tj plot i od siebie.
Musimy teraz dokupic 17 sztuk i obsadzic nimi Nasz kawalek działki.

Jesli chodzi o thuje decyzja jeszcze nie jest podjeta jakie beda. szmaragdy przerazaja mnie tym waskim pokrojem i ich iloscia. tam gdzie bede sadzila moga byc duze bo to czesc od sasiada, ktory jeszcze nie ma zagospodarowanego terenu.

Kawa dlaczego Ci odradzano?
paulina_ns 08:24, 11 kwi 2016

Kasia gdzieś Ty zaginęła kobieto???? Pewnie za jakiś czas zdjęcia wstawisz, a nam szczęka opadnie jak u Ciebie już pięknie pozdrowienia kochana, wracaj do nas!!
AnnaCh 08:48, 11 kwi 2016

Hej, hej Kasiu
Pytałaś dlaczego Kawie odradzono Aureospicate. Z tego co pamiętam, to one takie żółtawe są, a żółty podobno jest zły jako tło dla nasadzeń.