Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudny teren - dużo pracy!

Trudny teren - dużo pracy!

lojalna_ 09:30, 11 kwi 2016

Kasiu pogoda nie zajęca do kopania . We wtorek ma byc słoneczko a w czwartek ulewy uuuu
dominika_ 12:02, 11 kwi 2016

Kasiu pochwal się zdjęciami Pozdrawiam
KasiaW76 14:32, 11 kwi 2016

Dziekuje, ze mnie odwiedzilyscie. Niestety rabay swieca pustkami.... od zeszlego roku zero zmian

Obecnie czeka mnie nasadzenie ok 17 serbow 3 juz w ziemi jak napisalam, teraz czas na reszte.

Jesli chodzi o aureospicate to bedzie u miala goscila a pozostale nasadzenia w odcieniach ciemnej zieleni aby nie zlewalo sie z tlem ale w jej wyborze chyba zdanie bedzie niezmienne bo moze bedzie warto isc za glosem wielu osob zadowolonych

Rabaty moje potrzebuja zimozielonych nasadzen i rodzi sie problem bo nie wiem co i gdzie oraz jak.... Nie chce rabat ulozonych pod linijke, chce luzne nasadzenia i od poczatku mowie, ze zakochalam sie w roznorodnosci ogrodu "Zielono mi tu...."
Kawa 14:34, 11 kwi 2016

AnnaCh napisał(a)
Hej, hej Kasiu
Pytałaś dlaczego Kawie odradzono Aureospicate. Z tego co pamiętam, to one takie żółtawe są, a żółty podobno jest zły jako tło dla nasadzeń.

no właśnie
lojalna_ 14:36, 11 kwi 2016

Plany masz zacne

Ogrod z lustrem uwielbiam bo niby pod linijkę a róznosci ze hej
KasiaW76 14:56, 11 kwi 2016

lojalna_ napisał(a)
Plany masz zacne

Ogrod z lustrem uwielbiam bo niby pod linijkę a róznosci ze hej

dk ogrodu z lustrem boje sie zagladac bo tam pieknie ja wygram w totka to pomysle nad podobnym

Twoj ogrod tez jest dla mnie tym, ktore wole lukiem omijac bo ogladanie go wprowadza mnie w stan stresowy - tak pieknie masz
KasiaW76 21:43, 12 kwi 2016

Moj juz raczej niezmienny plan to 20 serbow wzdluz ogrodzenia oraz z czescia lewa do warzywniaka. Na prawo widac juz 3 zeszloroczne. Potem to juz poleca thuje i chyba skusze sie na aureospicaty jako, ze na wszelki wypadek moge rabate przysunac jeszcze pod taras

To na przeciwko to czesc rabaty za warzywniakiem czyli tym miejscem z desek i tam będą thuje i podobnie jak w przypadku serbow zakreca na kawalek drugiego ogrodzenia. Brzmi dziwnie wiem ale moze wizualnie
bedzie ok.

AnnaCh 21:54, 12 kwi 2016

Kasia, a będziesz serby puszczać swobodnie, czy ciąć?
Bo jak dasz im rosnąc, to ładnie zasłonią Ci widok na bloki
Co Ty chcesz ładnie u Ciebie, trawka jest, dużo ładniej niż w zeszłym sezonie
KasiaW76 22:19, 12 kwi 2016

Ania dobrze, ze nie widzisz co jest po lewej steonie na koncu tej trawy hihihi jej brak

Serby beda rosły swobodnie. Sadzone sa 1,5 metra od plotu oraz 1,5 metra od siebie.... oby nie za blisko bo niedawno byly na 2 metry od plotu i od siebie. Skierowalam pytanie do Danusi i poradzila mniejsze odleglosci
KasiaW76 22:29, 12 kwi 2016

po tym skrawku zieleni natepuje wlasnie taki jeszcze brzydki widok wysianej trawy. Nie wiem jednak jak to jest, ze chwasty szybciej od niej rosna Masakra jakas

Przy okazji zapytam co to za choina? Jest piekna i chce taka