WALDEK!!!!! JAK MIŁO ŻE DAŁEŚ SIĘ ZBAŁAMUCIĆ jednak baby potrafią... fajnie że masz tą swoją skrzynkę kontaktową. Fajna muzyka, fajne klimaty i dusza podlaska. Czegóż chcieć więcej... Anka podlasianka
to ja chętnie skorzystam z takiego miłego zaproszenia
czy mocznik też s=jest dopuszczony?
bo mam sporo liści z różnymi chorobami i sobie pomyślałam że zrobię oddzielną stertę z tych chorych liści, poleję mocznikiem, poleży to roczek na oddzielnej pryzmie a potem siup do kompostownika co ty na to?
I ja też, ja też
Wybieram się do spółdzielni mieszkaniowej ( są obok mojej pracy ), przekonać ich aby obsadzili ściany szczytowe pnączami, albo ja obsadzę a oni niech tylko nie usuwają sadzonek. Wszak będzie ładniej i powietrze będzie czystsze . Na północne ściany taka hedera - czemu nie?
Spisuje listę argumentów i fru do prezesa
Bardzo się cieszę, że jesteś już z nami że tak powiem duchem i ciałem
Jestem fanką TWOICH WPISÓW bo po pierwsze pięknie piszesz a po drugie dzielisz się z nami swoją niesamowitą wiedzą. Nie cierpię chemii ale do tej pory stosowałam ...dziękuję, że dzięki Tobie będę mogła to zmienić
Pozdrawiam serdecznie
Zaznaczam wątek pozdrawiając jednocześnie i podziwiając twoją wiedzę dot. naturalnych sposobów dbania o rośliny.
Ja w swoim ogródku stosuję kompost , gnojówki z pokrzyw , mleczy oraz opryski z czosnku i skrzypu. Zapach gnojówki uwielbiam. Niestety były też sytuacje gdzie sięgałam po sztuczną , ciężką chęmię. W tym sezonie mam ambicję mieć asbolutnie naturalny ogród (no może z wyjątkiem nawozu do hortensji). Będę wpadać do ciebie regularnie bo jesteś cennym źródłem informacji
Mnie Ramona zauroczyła swoją lawendową poświatą której nie widać na fotkach. Witając Cię Magdo w swoim wątku z pełną odpowiedzialnością mogę Ci polecić tego clematisa ponieważ nie sprawia on żadnych kłopotów w uprawie.
Ogrodnictwo i ogrody to moja życiowa pasja. Nigdy zawodowo nie miałem do czynienia z tą branżą. Swego czasu podczytywałem skrypty i takie tam różne opracowania naukowe dla studentów SGGW dotyczące mikrobiologii oraz fizjologii roślin i tak już mnie wciągnęły te mikroby na amen.
Zaglądaj Mag.
Pytaj.
Pomogę.
Przynajmniej mnie z Miedzianu rozgrzeszyleś Zaznaczam wątek, bedę pobierać nauki
Czy nicienie jako antidotum traktujesz jako eko? Moze zdobędę drugi plusik ?
Wladku napsiz prosze kiedy i czym zacząć nawozić trawnik. Zwykle robiłam to na przedwiośniu. Czy mozesz powtorzyć wykład o solach wapnia do trawnika? Mam kwasną glebe i z pewnością zastosuję