Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 17:18, 24 kwi 2018

sylwik69 napisał(a)
Roma głowa do góry dasz radę może warto wykupić sobie kilka godzin z instruktorem albo samej pojeździć po polnych drogach.Ja mam prawko od niedawna i teraz nie wyobrażam sobie być na czyjejś łasce: chce nie chce,ma lub nie ma czasu...

Wszystko napisałam tam trochę wyżej. To nawet jest źle nazwane, że na czyjejś łasce. Zdaję sobie sprawę przecież, że każdy pracuje i/lub ma inne obowiązki czy plany. Mąż daleko, dzieciom głowy nie chcę zawracać, mimo, że bez problemów pomagają, gdy muszę lub chcę gdzieś jechać. W ostatni weekend, córka miała troszkę wolnego i sama zaproponowała mi, że mnie zawiezie i odwiezie. Wszyscy lubią tam jeździć, bo w niedzielę pojawiła się siostra ze szwagrem. Nikt nie musi się zapowiadać. Jadą z wałówą jak nie umówione i już. Kiedyś pisałam, że bardzo się z mężem cieszymy, że tak się garną
roma2 17:19, 24 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
Gospodyni ?? puk , puk!!
Dasz radę ze wszystkim i z jazdą też,,,instruktor i aż do rezultatu.
ale mogłabyś już się odezwać i wiosnę nam swoją pokazać ?
Hmm ??
pozdrówki zostawiam

Będę się naprawiać. Z pokazywaniem.
roma2 17:30, 24 kwi 2018

A teraz:
1)Domek dla owadów (jak to ładnie napisała Ania, że z daleka ładny ), z bliska też ładny dla mnie . Zdjęcia z bliska nie znalazłam, pojadę na długą majówkę i poczynię takowe.
2)Cholerne gryzonie! Boję się używać trutki. Wytłumaczcie wariatce (mnie!), że nie zaszkodzę trutką psom. A jak jakieś coś gryniozowate padnie, ale gdzieś wierzchem, a piesek w paszczkę weźmie otrute truchło? Nie zatruje się?
3) Karbid , kojarzy mi się z durnymi dziecięcymi zabawami w wybuchy (Makusia, zapytaj Rodziców, bo Ty z pewnością nie wiesz o co chodzi), doczytałam, żeby w dziurska. A psom nie zaszkodzą? Jak przez przypadek pokopią coś?

anbu 17:51, 24 kwi 2018

roma2 napisał(a)
A teraz:
1)Domek dla owadów (jak to ładnie napisała Ania, że z daleka ładny ), z bliska też ładny dla mnie . Zdjęcia z bliska nie znalazłam, pojadę na długą majówkę i poczynię takowe.

No, liczymy na to że się poprawisz

W temacie gryzoni.
Mój em na wszelkie gryzonie kupuje jakiś hormon na all. Nie wiem jak on działa ale chyba jest skuteczny, bo żadnych gryzoni nie mam Moja Nanka normalnie lata po działce i żyje a specyfik w użyciu od jakichś dwóch lat..
roma2 18:06, 24 kwi 2018

anbu napisał(a)

No, liczymy na to że się poprawisz

W temacie gryzoni.
Mój em na wszelkie gryzonie kupuje jakiś hormon na all. Nie wiem jak on działa ale chyba jest skuteczny, bo żadnych gryzoni nie mam Moja Nanka normalnie lata po działce i żyje a specyfik w użyciu od jakichś dwóch lat..

Napisałam u Ciebie prośbę o bliższe dane tegoż specyfiku.
roma2 18:10, 24 kwi 2018

Parę zdjęć. Wybaczcie, ale pierwsze muszę zadedykować. Hani Gruszce. Haniu za całokształt mądrości przekazywanych, być może gruszki na wierzbie będą

roma2 18:13, 24 kwi 2018

I dla Makusi od traw już mych, ku pokrzepieniu stan brzózek żyjących

roma2 18:23, 24 kwi 2018

I jeszcze parę żyjących

młodziutki klonik mandżurski

pigwowiec

roma2 18:27, 24 kwi 2018

cd.

roma2 18:31, 24 kwi 2018

Ratowane rozchodniki, środek wisiał w powietrzu, ziemi trzymały się bocznymi korzeniami. Twarde bestie są. To lubię Tam tez całe poletko wysianych jeżówek. W przyszłym tygodniu mam zamiar je ogarnąć.