Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Komendówka

Komendówka

roma2 17:49, 13 lut 2016

Będę odpowiadać i zaglądać do Was jutro. Mogłam delektować się ogrodami i sobie sympatycznie rozmawiać, a grzebię od godziny drewnianą łyżką. Zamiast kwasku cytrynowego wsypałam do czajnika cytrynowy...kisiel. Mam na dnie wielkiego żółtego i przypalonego gluta. A chciałam tylko odkamienić. Zakrochmaliłam biedaka. Kolejna nauczka: wkładaj okulary jak niedowidzisz.
Nallar 17:59, 13 lut 2016

Dobre....
Na przyszłość użyj octu.
BasiaLT 20:19, 13 lut 2016

Romuś bardzo cię przepraszam ale uśmiałam się do łez. Wiem że to wredne ale twoje komentarze są po prostu powalające Proponuję dwa rozwiązania tej sytuacji. Pierwsza opcja - jeśli czajnik był stary i ci go nie żal to cel - kosz. Jeśli szkoda to zalej zarazę wrzątkiem i niech postoi przez noc to się odmoczy i będzie ci łatwiej doczyścić. Buziaczki
roma2 19:09, 14 lut 2016

Ewuniu, z tym octem, to szalejesz , tu na robale, to do czajnika.... Nie lubię nim odkamieniać. Śmierdzi. Do tej pory używałam kwasku i było ok.. a tu taka skucha.

Basiu, a śmiej się, po pierwszym ataku złości, sama się usmiałam. Czajnik odratowany po wielkich trudach. Szkoda wywalać i kupować nowy, skoro wiosna idzie i dużo ważniejsze i o niebo przyjemniejsze ogrodowe zakupy czekają
MirellaB 19:15, 14 lut 2016

Romka dopiero teraz przeczytałam co Ci się przytrafiło.

Nie obrażaj się, ale ha ha ha ha ha ha ale jaja
roma2 19:20, 14 lut 2016

Ewo przeflancowana Opolanko! Miło Cię witam na opolskiej ziemi w Komendówce. Stękam na tę ziemię, stękam, ale już się poprawię, bo i poprawiam piaseczki. Głogi wzdłuż całej mojej małej uliczki o nieciekawej nazwie, bo Cementowej. Bliziutko kamionki Piast (pamiętasz kamionki w Opolu?). Niezwykłe miejsca w środku (no prawie) miasta. Turawa marniutka niestety, bo nie mogą dojść do ładu z sinicami. Pasieka i wyspa Bolko piękne, po tej okropnej powodzi w 1997 roku bardzo zadbano o te tereny. No i znów jest za dobrze, bo planują średnicówkę przez Pasiekę . Idę do Ciebie pozaglądać.
roma2 19:22, 14 lut 2016

MirellaB napisał(a)
Romka dopiero teraz przeczytałam co Ci się przytrafiło.

Nie obrażaj się, ale ha ha ha ha ha ha ale jaja

Kochaaanaa. Śmiech jak wiesz to zdrowie. Co mam się obrażać? Sama upubliczniłam mój wyczyn. Trzeba mieć dystans do wielu rzeczy na tym padole. Rozpoczynając od siebie
roma2 19:28, 14 lut 2016

Gabrielo dziękuję za wizytę i informacje. Mało precyzyjnie się wyraziłam. O tym, że wermikulit i jego właściwości to nie zabieg marketingowy, to wiem. Ale jak czytałam na stronach gdzie można go nabyć, to właściwie działa na wszystko prze-cu-do-wnie. Chciałam tylko odsiać ziarno od plew.
MirellaB 19:35, 14 lut 2016

roma2 napisał(a)

Kochaaanaa. Śmiech jak wiesz to zdrowie. Co mam się obrażać? Sama upubliczniłam mój wyczyn. Trzeba mieć dystans do wielu rzeczy na tym padole. Rozpoczynając od siebie

Ty jesteś wspaniałą kobietą
roma2 19:40, 14 lut 2016

MirellaB napisał(a)

Ty jesteś wspaniałą kobietą

No walentynki na całego!!! Dziękuję Mirello. Aż się zawstydziłam (trochę ). Buziaczki