Witam.Posiałem 2 tygodnie temu trawe i wschodzi nie najgorzej ale mam pytanie czy moge teraz po niej delikatnie pochodzic bo rosnie mi w niej czcina ktorej na działce obok nie brakuje a chciałbym je powycinac u siebie?
Jaka konkretnie mieszankę trawy polecacie z Waszego doświadczenia? Gleba ciężka, glina rozluźniona piaskiem; trawnik zasadniczo będzie prawie cały nasłonecznionych.
I drugie pytanie w kwestii poruszanej powyżej. Na działce był przez...trochę go wcześniej wywiozlem z ziemią, potem trochę spryskalem roundap...ale po glebogryzarce i wyrównaniu grabiami widzę ze się ponownie opuszcza tego trochę. Dziś i jutro wałuje i równa...pytanie czy zabić to potem chemia czy siać jednak trawę. Gdyby chodziło o chwastów jednoroczny bym stał ale wiadomo jaki upuerdliwy jest przez
Cześć wszystkim jestem tutaj nowy W tym roku a dokładnie 2-go maja założyłem swój trawnik Zacząłem śledzić te forum w zeszłym roku...Wraz z początkiem kwietnia zacząłem przymiarki do założenia swojego pierwszego trawnika, przy okazji że robiłem podjazd z płyt ażurowych to wykorzystałem całą wykopaną ziemię a więc na początku wyglądało to tak: