Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 16:59, 25 paź 2016

Madzenka napisał(a)
I ja myśle że Mirella podoła, ta cisza chyba świadczy o tym, że myśli

Madżenko sadzę cebulowe. Te rabaty żwirowe o zgrozo!!!!
MirellaB 17:01, 25 paź 2016

Mixtoorka napisał(a)
Ta cisza świadczy o kopaniu cebulek Ściskam i promyczki przesyłam słonka bo mam!!!!

Karola u mnie trochę padało, ale posadziłam kolejną partię cebul. Jeszcze z 300 mi zostało i koniec. Dziękuję za promyczki mają być u mnie jutro
szemusia 19:58, 25 paź 2016

Współczuję tego sadzenia w żwirku. Mam jedną wąziutką rabatkę z kamykiem i ciągle tak kombinuję, by nic na niej nie zmieniać. Nienawidzę tego przerzucania kamyczków

Zaszalałaś, Mirelko, z cebulkami czytam Pamiętam Twe wiosenne rabatki, pięknie kolorami zachwycały
Tego słoneczka zatem na jutro życzę
Iwk4 00:13, 26 paź 2016

Mirelka, pamiętam, jak pytałaś się o połączenie rozplenic z miskantami. Zobacz, jak pięknie to wygląda u Sylwii w jesiennej odsłonie. Cudo
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=1180
zoja 06:44, 26 paź 2016

Akcja cebulowa byla - super czekam na wiosne
Borbetka 08:05, 26 paź 2016

Mirelko, te żwirki to wielkie wyzwanie. Podziwiam. Ja z sadem mam robotę, a tam przecież tylko drzewa są. Jestem bardzo pracowita.
MirellaB 09:46, 26 paź 2016

szemusia napisał(a)
Współczuję tego sadzenia w żwirku. Mam jedną wąziutką rabatkę z kamykiem i ciągle tak kombinuję, by nic na niej nie zmieniać. Nienawidzę tego przerzucania kamyczków

Zaszalałaś, Mirelko, z cebulkami czytam Pamiętam Twe wiosenne rabatki, pięknie kolorami zachwycały
Tego słoneczka zatem na jutro życzę

Beatka w zeszłym roku w kamyczkach sadziłam na rabacie igiełkowej, a w tym roku na rabacie schodowej w przedogródku. W przyszłym roku pewnie będę sadzić na kuchennej też w przedogródku i żwirku brrrrrrrr
Przy sadzeniu strasznie się wkurzam, ale wiosną miło popatrzeć na tulipanki

Jeszcze jedna żwirowa rabata mi została do obsadzenia cebulowymi, ale to w przyszłym roku po zmianie nasadzeń.

Beatko w tym roku mam niej cebul niż w poprzednim o ponad 200 sztuk
MirellaB 09:48, 26 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Mirelka, pamiętam, jak pytałaś się o połączenie rozplenic z miskantami. Zobacz, jak pięknie to wygląda u Sylwii w jesiennej odsłonie. Cudo
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=1180

Dziękuję Iwonka. Będą na rabacie miskanty i rozplenice
MirellaB 09:48, 26 paź 2016

zoja napisał(a)
Akcja cebulowa byla - super czekam na wiosne

Zoja akcja sadzenia nadal trwa. Jeszcze z 300 sztuk i koniec
MirellaB 09:53, 26 paź 2016

Borbetka napisał(a)
Mirelko, te żwirki to wielkie wyzwanie. Podziwiam. Ja z sadem mam robotę, a tam przecież tylko drzewa są. Jestem bardzo pracowita.

Monika jest roboty więcej, zdecydowanie dłużej to sadzenie trwa.

Rozmawiałyśmy o tym co u mnie przy seslerii. Szkoda, że fotki nie zrobiłam. Cebulowe już posadziłam, sprawdzę czy coś uda mi się wykopać nie niszcząc cebul. Ciekawe co to za robaczki. Póki co sesleria rośnie super. Jak zacznie marnieć to znaczy, że ją podgryzają. Oby tylko cebulowych mi to coś nie zjadło