Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

asiak 11:49, 05 lut 2017

Ja też mam wsadzony bluszcz (kradziony ) kilka sadzoneczek, zobaczymy czy sie przyjmie? Jak kradziony, to powinien
Ps. Kradzież nie wpłynęła negatywnie na wygląd bluszczu, śladów brak
Madzenka 12:44, 05 lut 2017

Posadziąłm jesienia bluszcz coby mi kubły osłonił, fajnie maskuje wszystkie niedoskonałosci. Jednka gdy się juz dobre prryjmie to rośnie jak szalony
13:05, 05 lut 2017
Mirelko rabata już pięknie zagęszczona
Czy ta trawa brązowo-zielona z kolbami to rozplenica perłowa 'Purple Majesty'?
frezja 13:08, 05 lut 2017

MirellaB napisał(a)
[b]

Uwielbiam takie rabaty..niezupełnie geometryczne.
wiunia 13:36, 05 lut 2017

Widzę, że bluszcz ma wielu zwolenników. U mnie zakrywa część płotu granicznego z sąsiadem i fajnie to wygląda latem i zimą. Tylko jak pisała Mirelka jest zabawa przy przetykaniu hehe
13:40, 05 lut 2017
U mnie bluszcz jest jako zadarnienie pod świerkiem,już niezłe poletko utworzył i dalej się rozchodzi,zaczynam go pilnować Raz tylko mi przemarzł,trzeba było przyciąć ale szybko się zregenerował.
Pomysł z bluszczem na siatkę świetny pomysł ale faktycznie trzeba mu pomóc w opleceniu jej.
lutroja 17:14, 05 lut 2017

bluszcz jest piękny jesienią, z tym ze chyba szybko gubi liście prawda ?
amelia_b 17:39, 05 lut 2017

lutroja napisał(a)
bluszcz jest piękny jesienią, z tym ze chyba szybko gubi liście prawda ?
Mirellka ma bluszcz pospolity on jest zimozielony i nie gubi liści, pewnie chodzi Ci o winobluszcz ten rzeczywiscie pięknie się przebarwia jesienią i gubi liście
MirellaB 17:41, 05 lut 2017

Asia będzie Ci dobrze rósł hi hi

Madżenka to prawda, a ja jeszcze nawozem podsypałam i ostro ruszył

Ania tą rabatę nazwałam igiełkową Tak to rozplenica Purple Majestry - szkoda, że jednoroczna

Ewa cieszy mnie to, że Ci się podoba Sporo roślin już rosło jeszcze przed moim przystąpieniem na O. Trochę pozmieniałam i taki mam efekt

Wiunia trochę to czasu zajmuje, wczoraj też przetykałam

Ania jesienią dołem ostro go przycinałam, bo całkowicie wlazł na rabatę igiełkową. Nie chcę, żeby akurat w tym miejscu bluszczowy dywan, więc musze go pilnować

Lusi bluszcz nie gubi liści, to jest zimozielona roślina. Chyba chodzi Ci o winobluszcz przebarwiający się jesienią na czerwono - ten gubi liście na zimę

Amelia akurat pisałam to samo co Ty
Napia 20:26, 05 lut 2017

Rabatka piękna, na hiacynty w rozkwicie czekam
A dodam tylko, że czytałam na temat floksów, że one robią się białe, gdy rosną w cieniu i to zabarwienie wcale nie musi oznaczać porażenia grzybem.