Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

andziurex 16:32, 07 lut 2017

Oooooooo! Słodziaki. Dzieci zupełnie inaczej wychowują się kiedy w domu są zwierzęta. A i psy są opiekuńcze w stosunku do dzieciaków.
U mnie na dzielnicę ciągle jakieś psy podrzucają. Kiedyś zimą błąkała się suczka. Weszła mi na podwórko pod bramką, wyjadła cały rosół, który wystawiłam na taras żeby ostygł. Musieliśmy zadowolić się samym makaronem ze śmietaną Na szczęście sąsiadka ją przygarnęła.
Sąsiadowi ktoś wcisnął w nocy pod samochód dwa szczeniaki. Dobrze, że sąsiadka rano wyjeżdżając do pracy usłyszała pisk bo by je przejechała. Innym razem na działce obok ktoś przywiązał w nocy psa do drzewa na uwaga.... 30cm łańcuchu. Bałam się do niego podejść, bo był naprawdę wielki, więc podsunęłam mu jeść i pić na łopacie i czekałam na męża. Ten pies się męczył bo nie umiał się na tym łańcuchu wysikać. Kiedy go w końcu odwiązaliśmy to popędził z prędkością światła na oślep przed siebie. Przypuszczam, że w tym kierunku odjechał jego "kochany" właściciel. Ludzie są naprawdę okropni. Nie jestem jakoś zakręcona na punkcie zwierząt, ale nie mogę zrozumieć jak można się znęcać nad stworzeniem, które niczego nie jest winne.
andziurex 16:35, 07 lut 2017

Aha. Dziewczyny, byłam dzisiaj w KIK i widziałam ten mech co Mirella używa do ozdabiania. Chyba to ten tak na moje oko. Mogę się mylić, ale chyba 4 zeta za paczkę kosztował.
asiak 16:37, 07 lut 2017

andziurex napisał(a)
Oooooooo! Słodziaki. Dzieci zupełnie inaczej wychowują się kiedy w domu są zwierzęta. A i psy są opiekuńcze w stosunku do dzieciaków.
U mnie na dzielnicę ciągle jakieś psy podrzucają. Kiedyś zimą błąkała się suczka. Weszła mi na podwórko pod bramką, wyjadła cały rosół, który wystawiłam na taras żeby ostygł. Musieliśmy zadowolić się samym makaronem ze śmietaną Na szczęście sąsiadka ją przygarnęła.
Sąsiadowi ktoś wcisnął w nocy pod samochód dwa szczeniaki. Dobrze, że sąsiadka rano wyjeżdżając do pracy usłyszała pisk bo by je przejechała. Innym razem na działce obok ktoś przywiązał w nocy psa do drzewa na uwaga.... 30cm łańcuchu. Bałam się do niego podejść, bo był naprawdę wielki, więc podsunęłam mu jeść i pić na łopacie i czekałam na męża. Ten pies się męczył bo nie umiał się na tym łańcuchu wysikać. Kiedy go w końcu odwiązaliśmy to popędził z prędkością światła na oślep przed siebie. Przypuszczam, że w tym kierunku odjechał jego "kochany" właściciel. Ludzie są naprawdę okropni. Nie jestem jakoś zakręcona na punkcie zwierząt, ale nie mogę zrozumieć jak można się znęcać nad stworzeniem, które niczego nie jest winne.

olga80 16:46, 07 lut 2017

Mirellko najpiękniejsza i najszczersza przyjaźń Jak Filip się urodził mieliśmy Foxteriera nie pozwalał nikomu obcemu dojść do wózka ani do łóżeczka.Jak młody zaczynał płakać to przybiegał do mnie piszczał i podskakiwał.
Napia 18:46, 07 lut 2017

Kumple od kołyski Słodziaki nie z tej ziemi Świetna taka przyjaźń
19:00, 07 lut 2017
Slodziaki fakt, psy i koty wyczuwaja dzieci
Basilikum 19:27, 07 lut 2017

Aniu smutne to co piszesz dobrze ze jednak sai dobrzy ludzie i nawet jak pies rosol wyzre to go przygarna

Mirelka super te fotki z dzieciem i psem
MirellaB 11:59, 08 lut 2017

Pies najlepszym przyjacielem człowieka O psach to ja bym mogła cały czas rozmawiać. Cieszę się, że tu na forum sporo ludzi kochających psiaki i nie będących obojętnymi na ich krzywdę.
Ludzie, którzy kochają rośliny i zwierzęta to dobrzy ludzie

MirellaB 12:01, 08 lut 2017

Ania , a co to jest KIK? Ja kupuję paczkę chrobotka za 19,00 złotych.
lindsay80 12:58, 08 lut 2017

fajna ta przyjaźń na zdjęciach, mi córka od dawna marudzi, że chce psa, a my ciągle przeciągamy ten moment - ja w dzieciństwie mocno przeżyłam rozstanie z jednym psem, kilka lat temu mój mąż i tak jakoś ciężko nam się zdecydować.