Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:01, 30 mar 2017

Asia to szałwia odmiany Deep Bluu
09:01, 30 mar 2017
MirellaB napisał(a)
Terenia Twój wpis również mnie pocieszył Dzisiaj temat odpuszczam, bo mózg mi się lasuje od myślenia.

Mirelko nieraz reset potrzebny.Też tak mam a potem nagle zapala się lampka w głowie i bingo,pomysł jest
MirellaB 09:03, 30 mar 2017

Ania dobrze piszesz - tak jest
Wystarczy chwila, impuls i wszystko się układa. Czekam na ten dobry czas
Mixtoorka 09:04, 30 mar 2017

Hej Mirellko!
Kryzys Cię dopadł. Spokojnie, to normalne. Ja zawsze sobie daję czas na przemyślenie tego co zaplanowałam. Bo już wydaje mi się,że "witam się z gąską", a później orientuję się, że czegoś nie przemyślałam. Może poczekaj aż zaczną wschodzić byliny. Będziesz wiedziała gdzie masz miejsce. Z czego możesz zrezygnować, co przesadzić. Ale to prawda, rabata, którą widzisz stale musi Ci się podobać cały rok.

Ja dobrze wiem co to znaczy nie mieć miejsca Tylko spokój nas uratuje

Ściskam mocno!

PS. U nas pogoda mierna, zimno i pochmurno i deszczowo.
Borbetka 09:06, 30 mar 2017

U mnie zagościła namiastka rabaty bylinowej z rozchodnikami, szałwią, jeżówkami, miskantami i seslerią. Aby była bryła zimą posadziłam, wcześniej rozstawiając, trzy kulki Danica i cisa kolumnowego. W sezonie w ogóle iglaków nie widać, no i rosną o wiele wolniej, bo byliny je przytłaczają. Trzeba mi poczekać. Myślę, że jeśli chcesz mieć bryłę zimą, to trzeba będzie kupić większe rośliny, bo się nie doczekasz. Danica i cisy są najlepsze moim zdaniem, bo jak do bukszpana coś przylega, to on zaraz choruje. Wszystko powywalałam pomiędzy kulami bukszpana, bo przy śmietniku prawie wszystkie są łyse, a rosną w pełnym słońcu na suchym, więc nie ma bata, że im nie pasuje ścisk. Danicę polecam wszystkim. U mnie już jest zielona po zimie, wczoraj dałam nawóz, popadało i gra gitara .
Margerytka40 09:11, 30 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Asia to szałwia odmiany Deep Bluu

Dzięki,będę szukać
MirellaB 09:19, 30 mar 2017

Karolka muszę przemyśleć dokładnie, ale bym chciała już mieć plan gotowy. Za chwilę jak wszystko bujne to nie będę mogła wejść na rabatę dlatego bym chciała w kwietniu / maju już mieć zrobione

U mnie też brzydko pochmurno i zapowiadają deszcze Weekend ma być słoneczny
Mixtoorka 09:24, 30 mar 2017

Może to ta pogoda, poczekaj na słońce i wszystko Ci się rozjaśni
MirellaB 09:25, 30 mar 2017

Monika bukszpany odpadają z tego powodu co piszesz. Tuje danica mam na liście i są w szkółce za rozsądną cenę.
Jak już posadzę to sukcesywnie będę wprowadzała zmiany z bylinami i trawami
Na razie niech rosną,bo szkoda mi by było wydawać te kupione w zeszłym roku. Jeszcze się nimi nie nacieszyłam
MirellaB 09:26, 30 mar 2017

Asia proszę Bardzo fajna jest ta szałwia