Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 09:26, 30 mar 2017

Karola pewnie tak
zawitka 09:49, 30 mar 2017

Ładne u Ciebie te wrzośce a moje wrzosy siedzą jakieś rachityczne i żle ciągle wyglądają A z rabatą to fakt odpocznij daj na luz a wena sama przyjdzie ;dPolecam cisy są cudowne choć ja na buksy nie dam nic powiedzieć Moje są cięte, przesadzane, czochrane, polewane po łbach wodą i i i rosną jak głupoty.
AngelikaX 10:18, 30 mar 2017

Też uważam, że odetchnąć musisz troszkę -daj sobie kilka dni luzu - głowa odpocznie to od razu pomysł wpadnie
_Martini_ 11:41, 30 mar 2017

MirellaB napisał(a)

Martynka mam róże na tej rabacie również i różne byliny oraz trawy, a żadnej rośliny zimozielonej
Wstawię dla Ciebie fotkę, żebyś się rozeznała jak wygląda

Już sobie poszukałam na 1417, bo bym się nie doczekała Mi się wydaje, że niestety, ale nie zmieścisz zimozielonych jeśli nie chcesz nic tam usunąć albo poszerzyć rabaty. Tak to przynajmniej widać z tej perspektywy na zdjęciu. Moim zdaniem, najlepszy pomysł podsunęła Ci Borbetka.
A w ogóle to jest tak, że wiosną czekamy na piękny ogród, bo spragnieni jesteśmy po zimie. I ta pustka wtedy może denerwować. Ale zaraz wszystko ruszy i może problem sam się rozwiąże. Głowa do góry!
MirellaB 16:02, 30 mar 2017

Zawitka, Angelika dzisiaj mam inne zajęcia, więc ogrodowo odpoczywam . Jutro już będzie ok
MirellaB 16:11, 30 mar 2017

Martynka ja jestem mistrzynią upychania roślin Będzie ciężko, ale dam radę.
Byliny nie są wieczne, większość trzy sezony i do wymiany bo robią się brzydkie. Wszystko akurat ładnie się składa, bo moje mają już roczek i dwa latka.

Decyzja podjęta - zimozielone muszą być, zresztą 7 cisów kolumnowy już kupiłam
MirellaB 16:17, 30 mar 2017

Dziewczyny mam dwa cisy do przesadzenia i nie wiem czy je zostawić czy wydać.
Doradźcie, wypowiedzcie się czy da się z nich stworzyć cięciem kulke albo stożek?
Co z którego da się zrobić?
Czy je wydać?

Cis nr 1

Cis nr 2

Anda 16:33, 30 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Martynka ja jestem mistrzynią upychania roślin Będzie ciężko, ale dam radę.
Byliny nie są wieczne, większość trzy sezony i do wymiany bo robią się brzydkie. Wszystko akurat ładnie się składa, bo moje mają już roczek i dwa latka

Mirelko, byliny się po pewnym czasie dzieli, nie trzeba wymieniać. Tak samo trawy.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
lindsay80 17:13, 30 mar 2017

Pewnie nie wiesz jaka odmiana tego cisa?
Nie wiem czy wszystkie cisy nadają się do formowania, ale ja bym próbowała z pierwszego robić kulkę a z drugiego stożek, chyba że ma jakiś porządny jeden pieniek to może kulkę na pniu?
paulina_ns 17:16, 30 mar 2017

Jak na moje oko z jednego i drugiego da się zrobić kulkę, są ładnie zageszczone, więc powinno się udać.