Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 16:35, 29 mar 2017

Dziewczyny niestety ciężko mi idzie ze zmianą na rabacie bylinowej

Kiepsko z rozmieszczeniem roślin zimozielonych. Ewentualnie tam gdzie bym mogła posadzić kulki, cisy, stożki to w pełni sezonu będą zakryte przez rośliny byliny już rosnące.

Tym razem nie mogę kupować dużych dorodnych egzemplarzy, bo nie mam miejsca. Tak jak pisałam wcześniej myślę, że zamierzony efekt uzyskam dopiero za trzy lata.

Echhhhhh wszystko nie tak. Strasznie trudno wprowadzać zmiany na obsadzonej już rabacie

Chyba mam kryzys, chwile zwątpienia - oby szybko minęło.
Anda 16:44, 29 mar 2017

Mirelko, naprawdę przeszkadza Ci to, że na bylinowe nie masz zimozielonych? Tak się pytam, bo ja też mam byliny i nie przeszkadza mi to zanadto. Początkiem wiosny wychodzą tulipany i narcyzy i już robi się zielono.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
kamcia 17:03, 29 mar 2017

Mirello dziękuję za zdjęcia wrzośców, czyli te moje to chyba będą golden starlet. One tak zmieniają na jesień kolor?, bo tak spojrzeć to jakby dwa inne wrzośce były
Marga 17:07, 29 mar 2017

U mnie też zimozielonych prawie niet Może dosadzę jakiegoś świerka tylko.
anka_ 17:08, 29 mar 2017

Mirello i ja przywędrowałam za wrzoścami. A znasz nazwę tych wrzosów po prawej?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
paulina_ns 17:25, 29 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Dziewczyny niestety ciężko mi idzie ze zmianą na rabacie bylinowej

Kiepsko z rozmieszczeniem roślin zimozielonych. Ewentualnie tam gdzie bym mogła posadzić kulki, cisy, stożki to w pełni sezonu będą zakryte przez rośliny byliny już rosnące.

Tym razem nie mogę kupować dużych dorodnych egzemplarzy, bo nie mam miejsca. Tak jak pisałam wcześniej myślę, że zamierzony efekt uzyskam dopiero za trzy lata.

Echhhhhh wszystko nie tak. Strasznie trudno wprowadzać zmiany na obsadzonej już rabacie

Chyba mam kryzys, chwile zwątpienia - oby szybko minęło.

Mirelka a czym Ty się przejmujesz, niech sobie rośliny zimozielone rosną,a efekt będzie z czasem. W lecie Ci zasłonia inne rośliny, a zimą i wiosna odsłonia.
MirellaB 18:02, 29 mar 2017

Ewa tak przeszkadza mi ta pustka. To największa rabata na wprost tarasu. Bym chciała, żeby była atrakcyjna o każdej porze rok

Kamcia tak - te wrzośce się zmieniają

Monika jeden świerk na początek hi hi. Myślę, że zaczniesz dosadzać więcej

Ania to wrzosy Athene. Mają bardzo ładny wyraźny kolor. Niestety ciężko z ich przezimowaniem. U mnie zimy nie przetrwały

Paulinka masz rację tylko zastanawiam się czy zasłonięte nie padną z braku dostatecznej ilości słońca dopóki nie urosną. Może będzie dobrze, bo chyba zdecyduję się na kulki danica, albo golden globe, albo zielone nie pamiętam nazwy - one chyba nie są takie wrażliwe.
Marga 18:29, 29 mar 2017

Mirellka, jeden, żeby było gdzie światełka na święta powiesić
paulina_ns 18:41, 29 mar 2017

Mirellka iglaki dają radę i w słońcu i cieniu, danice mogę polecić u mnie nie do zdarcia, dlatego zdecydowanie wolę ja niż kulki z bukszpanu, bo u mnie co chwile go coś łapie. A jakie masz aż takie wysokie byliny?
olga80 18:46, 29 mar 2017

Mirellka głowa do góry ! kto powiedział,że zimozielone musi być widać latem one zimą mają nam w oczy wpadać.Odpocznnij chwilę od ogrodowych rozterek,oczyść umysł a chandra sama przejdzie.Buziaki przesyłam