Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Mira104 18:53, 29 mar 2017

Mnie też czeka przeprowadzka roślin, jeszcze się z tym migam, bo to kupa roboty i nie można zostawić na potem jak już się zacznie ehhh. Wrzośce śliczne Mirella proszę Cię wklej zdjęcie wrzośców u mnie będę mieć porównanie z wrzoścami Toszki.
wiunia 20:19, 29 mar 2017

Mirelka, daj sobie trochę luzu w myśleniu nad bylinową, a pomysł sam przyjdzie nic na siłę....to musi być....ta iskra... i wszystko będziesz wiedziała Trzymam kciuki
alis 20:25, 29 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Dziewczyny niestety ciężko mi idzie ze zmianą na rabacie bylinowej

Kiepsko z rozmieszczeniem roślin zimozielonych. Ewentualnie tam gdzie bym mogła posadzić kulki, cisy, stożki to w pełni sezonu będą zakryte przez rośliny byliny już rosnące.

Tym razem nie mogę kupować dużych dorodnych egzemplarzy, bo nie mam miejsca. Tak jak pisałam wcześniej myślę, że zamierzony efekt uzyskam dopiero za trzy lata.

Echhhhhh wszystko nie tak. Strasznie trudno wprowadzać zmiany na obsadzonej już rabacie

Chyba mam kryzys, chwile zwątpienia - oby szybko minęło.

Trzymam kciuki za szybki powrót do formy, ściskam Mirelko, dasz rade
_Martini_ 20:34, 29 mar 2017

Mirelko, rozumiem ból z rabatą na wprost tarasu. Ja właśnie od nowa tworzę swoją. Zeszloroczna miała kilka róż, lawendę i stipe. Tak mi się podobało, że wreszcie cały sezon jest na co patrzeć. Dlatego postawiłam tam na róże. Czy taka opcja u Ciebie odpada? Nie wiem jakie tam masz warunki. Żeby wiosną i zimą nie było łyso wsadzam buksa, cis i niską kosodrzewinę. Mam już też tuje aurea nana.
Idę poszukać zdjęcia tej Twojej rabaty.
anbu 20:36, 29 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Wrzośce Golden Starlet po przekwitnięciu

Wiosna

Śliczna ta rabata bardzo
jolka 21:04, 29 mar 2017

Zacytowany przez Anię wrzosiec śliczny. Ale muszę powiedzieć, że z wrzosami dochodzę do podobnego wniosku jak Ty Mirelka. Lipa trochę. Pościnałam dziś te wrzosy, no i co.. Słabo to wygląda. Ciachnęłam dość mocno. Z 3 miesiące pewnie będą rosnąć nim dojdą do formy. Dwa w ogóle wypadły. Jakoś już nie mam takiego przekonania, by dalej iść wrzosową drogą.

anbu 21:31, 29 mar 2017

Dziewczyny miałam robić małe wrzosowisko ale jak Was czytam to mam wątpliwości odnośnie tych roślin
_Martini_ 21:47, 29 mar 2017

A ja sobie mini wrzosowisko połączyłam z hortensjami i róźanecznikami i dosadziłam niskie iglaczki i ta rabata cały sezon była niezła.
08:18, 30 mar 2017
Mirelko podglądam jak Ci idą prace z wprowadzeniem zimozielonych na rabatę bylinową ale stoję z boczku bo u mnie z projektowaniem to kiepska sprawa.
Ja muszę złapać doniczkę w rękę i postawić to tu to tam Polatać sobie z nimi po rabatach.
Widzę,że wena opadła to życzę Ci by szybciutko powróciła,kibicuję Ci

Wianek energetyczny,takich kolorów potrzeba na wiosnę.Rozkręciłaś się z wiankami

Serdeczności zostawiam
MirellaB 08:23, 30 mar 2017

Monika myślałam, że chcesz upiększyć rabaty większą ilością zimozielonych

Paulinka ale mnie ucieszył Twój wpis - odetchnęłam
Bukszpanów też nie chce właśnie ze względu na choroby. Mam również trzy tujki danica i bardzo sobie je chwalę, więc pewnie zostanę przy tych roślinach, które wymieniłam Ci wcześniej.
Bylin nie mam aż tak bardzo wysokich. Z tych najwyższych to liatry, floksy i duże rozchodniki Trawy rozplenice też je zakryją. Skoro piszesz, że dadzą radę to ok jestem bardziej spokojna. Bo wiesz muszę małe sadzić