Dziewczyny, ja mam te tulipany już 3 rok i też kupowałam w Biedrze. Moje akurat nie zostały pomylone, jednak niewykluczone że Wam się to przytrafiło. Te pełne pomarańczowe mają pączki okrągłe, jak piłeczki. Z tego co zauważyłam dużo z nich mi zniknęło, gdyż nie wykopuję cebul po przekwitnięciu. Z kolei Elegant Lady są najpóźniejszą odmianą jaką posiadam i kwitną dopiero w maju i faktycznie zmieniają się w trakcie kwitnienia. W tym roku to chyba jednak wszystko będzie kwitło późno o ile do tego czasu nie wymarznie na amen. W pobliskim sklepiku, gdzie rano kupuję pieczywo najpierw wszyscy klienci narzekali że zimno, ale z każdym dniem słyszę że zaczynają rzucać mięsem, bo już wszystkim nerwy wysiadają. Mróz, śnieg i ciągle porywisty wiatr, oszaleć można. Wracając jednak do tulipanów, trzeba poczekać aż zakwitną i wtedy ocenić ewentualną pomyłkę. I jeszcze dodam, że moje ulubione to różowe Upstar, choć na jesieni wsadziłam kilka nowych odmian i być może tym razem któraś z nich skradnie me serce.