Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 10:10, 26 cze 2017

Zbyszku nn też u mnie kilka jest, niektóre taniutkie marketowe i ślicznie rosną
MirellaB 10:20, 26 cze 2017

Monika posadzone to zwykle Annabelle, ale już ładnie kwitną. W przedogródku mam Strong Annabelle i teraz mają już bardzo ładne duże kwiaty
Mixtoorka 10:31, 26 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka jak się rozrosną to będzie ścisk totalny. Pewnie będę musiał co drugą Annabelle wysadzić. Tylko gdzie jej poszukać nowe miejsce?

Ogródek przy biurze?
MirellaB 11:06, 26 cze 2017

Karolka przy biurze nie, miejsca tam niewiele i nie chce tworzyć wieku rabat. Może jakaś roślina u mnie wypadnie to miejsce będzie.
Wczoraj zlikwidowałam dwa rozchodniki. Obdarowałam znajomych
Mixtoorka 11:25, 26 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Karolka przy biurze nie, miejsca tam niewiele i nie chce tworzyć wieku rabat. Może jakaś roślina u mnie wypadnie to miejsce będzie.
Wczoraj zlikwidowałam dwa rozchodniki. Obdarowałam znajomych

Miejsce na róże

mrokasia 11:40, 26 cze 2017

Napisałam post i mi gdzieś wcięło, wrrr!

Widzę, że i u Ciebie różany szał . Ja mam już tylko 1 różę - miniaturkę bladoróżową, prawie białą, bardzo ją lubię. Ale coś w tym roku słabo jej idzie. Mszyce ją żrą na potęgę, sporo liści ma żółtych i pąki kwiatowe jej schną. I nie wiem czy sama jej nie uszkodziłam opryskiem, w którym ostatecznie nie wiem co było - myślałam, że na mszyce pryskam .

Nowa rabatka z anabelkami piękna. Co prawda będzie kiedyś ścisk, ale za to już teraz masz efekt wow .
Co to za wysokie trawy obok anabelek? Gracki? Jak dużo masz tam miejsca? Chcę wsadzić gracki pomiędzy dereniami i zastanawiam się czy je tam upchnę.
sylwia_slomc... 12:04, 26 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ania, Justyna dziewczyny macie rację. Odległości między hortensjami są małe i odległości ich od tujek danica, miskantów i świerków Conica również niewielkie. U mnie już miejsca mało. Jak Annabelle się rozrosną to będą się podpierały o tujki i to dobrze - nie potrzebne im podpory.
Przesadzać tujek danica nie będę, bo to już spore kule.

Jak na tujach będą leżały rośliny jest duże prawdopodobieństwo , ze tuje w tym miejscu z braku światła wyłysieją U mnie róża jedna gałązką wspierała się na szmaragdzie w zeszłym sezonie , teraz szmaragd w tym miejscu łysy
AniMa 12:12, 26 cze 2017

Mirka Ty na jesień po bukszpany musisz się w moje okolice przejechać. Ceny 3x mniejsze. Tylko lizaków niestety nie ma, ale kule, stożki i kwadraty i owszem
Ładną masz Artemiskę
andziurex 17:24, 26 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Na pniu bardzo mi się podobały

Cena słuszna. Ja 3 lata temu kupiłam takiego lizaka, no ciutek mniejszego za 25zł. Pojechałam po stożek bukszpanowy i łażąc po szkółce zauważyłam ustawione pod szkalrnią mocno sponiewierane buksiki po chorobie albo przemarznięciu, którym próbowano nadać jakiś kształt. Nikt ich nie chciał, więc przygarnęłam za grosze. Już po pierwszym sezonie regularnego cięcia i nawożenia miałam pięknego lizaka i naprawdę dużą kulę. Teraz poluję na takiego cisa z odzysku, mam nadzieję że gdzieś trafię
kamcia 18:14, 26 cze 2017

Piękne róże, a Piano faktycznie zachwyca kształtem, kolorem i ilością kwiatów.