Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Makao_J 15:26, 17 lip 2017

Ja mam u siebie Magical Candle. Ona mocno wyprostowana jest. Mi się podoba i teraz zaczyna kwitnienie.
Anabelle są super bo wcześnie zaczynają kwitnienie. Gdyby nie to, to na pewno bym o niej nie myślała bo kwiaty średnio mi się podobają.

Skoro Finka ma to myślę że powinnaś kupić. Ona ponoć ma dobre i pewne sadzonki.
paulina_ns 15:39, 17 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Ja mam u siebie Magical Candle. Ona mocno wyprostowana jest. Mi się podoba i teraz zaczyna kwitnienie.
Anabelle są super bo wcześnie zaczynają kwitnienie. Gdyby nie to, to na pewno bym o niej nie myślała bo kwiaty średnio mi się podobają.

Skoro Finka ma to myślę że powinnaś kupić. Ona ponoć ma dobre i pewne sadzonki.

No właśnie wiem,że trawki ma fajne, ale nie wiem jak z hortensjami, w sumie zawsze można zadzwonić i jak będą nie za bardzo akurat tam powiedzą i odradza dzwonie
MirellaB 17:33, 17 lip 2017

U Finki kupowałam hortensje w zeszłym roku. Duże, ładne egzemplarze dostałam
Jak będzie miała to zamów
Sima 17:53, 17 lip 2017

Wszystko co brałam od finki jest idealne
Raz tylko kurier przegiął z rzucaniem paczki (ale to nie jej wina), ale sadzonki mocne więc sobie poradziły
olga80 19:29, 18 lip 2017

Mirellko rabata hortensjowa to mistrzostwo wygląda cudnie masz powód do dumy.Jeżówek zazdraszczam u mnie w szkółkach nie ma zbytnio wyboru a te,które kupiłam przez internet zakwitły na żółto
paulina_ns 19:35, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)
U Finki kupowałam hortensje w zeszłym roku. Duże, ładne egzemplarze dostałam
Jak będzie miała to zamów

O to nawet nie wiedziałam,że od niej zamawiałas hortki trochę się boję,że moc ogrodowiskowa zadziała i zanim się zdecyduje już ich nie będzie
_Martini_ 21:28, 18 lip 2017

MirellaB napisał(a)
Martynka moja trzykrotka dawno temu już ścięta do zera. Wiosną ładnie odbije

Ścięta? Gdyby Ci się chciało, opowiedz mi proszę o niej, bo mało info w necie znajduję. Widzę, że nie służy jej miejscówka. Najchetniej już bym ją przesadziła.

Wow! Ale się dzieje u Ciebie. Ogrodówki ścięły mnie z nóg. Beatlesy mają fajne czupryny. Który rok je masz?
Makao_J 23:25, 18 lip 2017

Ty mi gadaj szybko dlaczego pozbywasz się rozchodników. Przecież one są niewymagające. Nie trzeba podlewać. Jeśli miały suchy środek i się pokładały to trzeba było wiosną jak ruszą ściąć je nisko. To powoduje że się zagęszczają i niższe rosną. Nie przewalają się.
lindsay80 23:28, 18 lip 2017

Te energetyczne w kolorach jeżówki powalające są.

No i Twoje hortki pod oknami przepiękne - tylko ten trzcinnik mi tam nie gra.
m_gocha 23:30, 18 lip 2017

Mirello, ależ masz cudne hortensje ogrodowe. Przyznam, że też dla nich straciłam głowę Widzę, że niektóre kwiaty chwytają odcień lekko niebieski. Stosujesz jakiś specyfik do takiego wybarwiania hortensji? U mnie jakoś nie mogą zniebieścieć Trochę chyba za późno zaczęłam podlewać nawozem "Niebieska hortensja". Nie wiem czy mamy ta samą odmianę - ja kupiłam małą sadzonkę na lokalnym ryneczku od jakiejś babuni Okrywasz ją na zimę? Wiem, że ogrodówki nie ścina się wiosną, ale moje mają już dość długie łodygi i chętnie bym je trochę ujarzmiła

Jeżeli znajdziesz czas to zerknij u mnie na stronę 116 i 117

Ps. Jeżówki boskie