To niebieskie wygląda mi na trzykrotkę. Niestety nie mam więc tylko domniemywam
A słonecznik szorstki i topinambur mam w dużych ilościach - niezniszczalne rośliny
Mirelko, musiałabym zobaczyć tę trawkę, żeby odpowiedzieć na 100%.
Ale jeśli podgniwa, to jednak bym ją posadziła wyżej.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Napowietrzonego wyciągu z kompostu z pewnością się nie kupi Można za to kupić Probio Emy - przygotowaną kompozycję z pożytecznych mikroorganizmów. Jeśli ktoś nie ma dostępu do kompostu, bądź nie czuje się na siłach aby samemu wyprodukować ową miksturę
Mirello, ależ zmienia się Twój ogród. Niedawno sama prosiłaś o rady, a teraz dzielisz się z innymi swoim doświadczeniem
Jak wrócę do domu muszę obfocić moje Rh. Wydaje mi się, że zabiegi polecane przez Bogdzię przyniosły skutek
No, z uznaniem przyglądam się, jak Mirelka złapała bakcyla ogrodowego i jak działa
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Ewunia Ty jesteś niesamowita Wygooglowałam sobie trzykrotka i tak to jest ten niebieski kwiatek - trzykrotka ogrodowa. Ty znasz wszystkie nazwy kwiatów
Patrzyłam dzisiaj na nią znowu i nie jest nic niżej posadzona niż inne.
Odgarnęłam kamyczek, żeby ziemia wyschła przy nich, obcięłam, a raczej wyciągnęłam zgnite źdźbła i chyba poczekam z pare dni i poobserwuję. Nowe wypuszczane źdźbła nie gniją na szczęście - zobaczymy co będzie
W razie niepokojących sygnałów posadzę nieco wyżej