Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

asiak 18:41, 12 paź 2017

Ja tam lubię takie żaróweczki na rabatach, też mam takie
wiunia 18:53, 12 paź 2017

U mnie klonik taki jakiś niemrawy. Listki zrobiły się brzydkie. Nie mam kiedy zrobić zdjęcia. Wychodzę z domu ciemno, wracam ciemnoA w weekend zapomniałam. Może w ten mi się uda. Jak o 7 będzie w miarę jasno, bo potem wybywam do wieczora.
MirellaB 13:31, 13 paź 2017

Iza czytając wasze opinie cieszę się, że nie zlikwidowałam zupełnie tych dużych rozchodników. Denerwują mnie takie wielkie i sukcesywnie po bokach je ścinam do tego są podwiązane, ale jednak nie wyobrażam sobie jesiennego ogrodu bez tych bylin

Ania fajnie, że zaglądasz i moje nowe miejsca na rabatach Ci się podobają
Wiesz zastanawiam się czy białych przekwitniętych rozchodników teraz już nie ściąć, bo kompletnie przysłaniają mi kulki bukszpanowe. Po głowie chodzą mi też myśli czy w przyszłym roku zupełnie się ich z tego miejsca nie pozbyć i posadzić coś niższego. Moje pierwsze kulki bukszpanowe bym jednak chciała widzieć

Beatka prawda to co piszesz hacone musimy dać czas. Myślę, że tak z trzy lata i już efekt będzie zadowalający.
Rozchodniki to twarde sztuki. Moje wycinane też szybko się odbudowują i są coraz większe. Właśnie z tego powodu tak mnie denerwują Gdybym ich nie trzymała w ryzach to by już za rabatę wylazły. Szalona ta moja odmiana.
I jak tu dogodzić: za wolno rosnące rośliny źle, za bardzo ekspansywne też źle
MirellaB 13:34, 13 paź 2017

Asia, a ja muszę się do tego koloru przyzwyczaić, bo to moje pierwsze trawiaste żaróweczki

Wiunia tego klona masz pierwszy rok? Mój Beni-Maiko posadzony w tym roku kiepski, chyba odchorowuje, ale Schirasawy sadzony w tym samym czasie jest ok. Za to ten, którego mam od kilku lat już pięknie zaczyna się jesiennie przebarwiać
Anabell 14:27, 13 paź 2017

Mirello na zdjęciu masz rozchodniki bardzo b. wysokie, zrównały się z trawą. Za mocno je dokarmiasz i pewnie za dobra ziemia pod nimi.
nie wydaje mi się żeby zdjęcie było robione im z pozycji trawy.

a białe rozchodniki to dobry pomył by zaraz po kwitnieniu ściąć, za dwa tygodnie wypuszczą nowe kapustki i będą zdobiły, nie zagłuszą tuj.

Jak będziesz przekopywała podsyp im żwiru.

Mnie w tym roku nie wybujały wysoko, są w zwartej grupie i bez podwiązywanie zostały.
choć co rok wiążę i wbijam kołki im od tyłu.

zoja 14:41, 13 paź 2017

u Ciebie to ciągle rewolucje co dziwne zawsze na plus, a jednak lepsze
Macham!
wiunia 17:49, 13 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Asia, a ja muszę się do tego koloru przyzwyczaić, bo to moje pierwsze trawiaste żaróweczki

Wiunia tego klona masz pierwszy rok? Mój Beni-Maiko posadzony w tym roku kiepski, chyba odchorowuje, ale Schirasawy sadzony w tym samym czasie jest ok. Za to ten, którego mam od kilku lat już pięknie zaczyna się jesiennie przebarwiać

No właśnie mój Schirasawy jest byle jaki, taki jakby jakiegoś grzyba złapał czy co? Sadzony wiosną tego roku.
MirellaB 23:47, 13 paź 2017

Hania tak, rozchodniki zdominowały rozplenice Hameln. Nie dokarmiam ich niczym, a ziemia ciężka. To taka ekspansywna odmiana
MirellaB 23:49, 13 paź 2017

Zoja to już nie rewolucje tylko drobne zmiany Rewolucji mam już dość i więcej ich nie przewiduję
MirellaB 23:50, 13 paź 2017

Wiunia to pewnie odchorowuje. Jak przetrwa zimę to już będzie tylko lepiej