Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

olga80 15:26, 07 paź 2017

Mirellka pamiętam tą inspiracje bardzo mi się podobała,może budleja jak była by nisko cięta to by w miarę wyglądała ?
MirellaB 15:30, 07 paź 2017

Asia zawsze się boję takiego silnego wiatru. Od pola silnie zawsze wieje. Mam wrażenie, że dach może porwać. Sporo już nawałnicy przetrwaliśmy bez szkód i oby tak dalej
MirellaB 15:32, 07 paź 2017

Monika tak - zetnę te rozchodniki i nie będą mnie denerwowały. Ciekawe czy dużo się rozrosną w kolejnym sezonie (dla nich trzecim). Boję się, żeby na bukszpany się nie pokładały. Najwyżej będę gałązki wycinała
MirellaB 15:35, 07 paź 2017

Terenia tak masz rację, cięta i w formie krzewu, a u mnie budleja to drzewo było. Nawet się cieszę, że już go nie ma. Przynajmniej mam widok na cześć rabaty
Anda 15:46, 07 paź 2017

Mirelko, rozchodniki można przycinać w połowie maja. Wtedy się nie pokładają. Zaraz po przycięciu nie wyglądają super, ale szybko zarastają. Kwitną tak ok. 2 tyg. później, ale za to aż do teraz.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
18:25, 07 paź 2017
Anda napisał(a)
Mirelko, rozchodniki można przycinać w połowie maja. Wtedy się nie pokładają. Zaraz po przycięciu nie wyglądają super, ale szybko zarastają. Kwitną tak ok. 2 tyg. później, ale za to aż do teraz.

Dobrze wiedzieć
Magleska 14:58, 08 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Magda mam fotkę, ale mało widać. Zielsko jeszcze nie do końca ogarnięte, kora do wysypania. Cisy i część miskantów ML małe. Najważniejsze, że posadzone i rosną

Uff.... w końcu zaległości nadrobiłam
Fajnie wyszła ta rabata
I doczytałam jak rozchodniki przycinać muszę zanotować sobie
anabuko1 18:12, 09 paź 2017

Hmm, a jak te rozchodniki się przycina ??
Ja ich nigdy nie przycinałam.Na wiosnę dopiero jak wypuszczały już małe nowe listki z ziemi.
To źle ?
alis 19:39, 09 paź 2017

MirellaB napisał(a)
Magda mam fotkę, ale mało widać. Zielsko jeszcze nie do końca ogarnięte, kora do wysypania. Cisy i część miskantów ML małe. Najważniejsze, że posadzone i rosną

Piękna będzie ta rabata, już jest ślicznie

Mirelko, hakone stacjonarnie kupowałaś czy wysyłkowo? Jeśli wysyłkowo to daj namiary A możesz pokazać gdzie je posadziłaś, jakaś fotka może?

szemusia 20:00, 09 paź 2017

Z ciekawością śledzę wszelkie informacje o hacone, bo też zakupiłam. Tylko, ze ja aureolę. Też doczytałam, ze wolno przyrastają, cóż - będziemy ćwiczyć cierpliwość
Ja swoich jeszcze nie sadziłam...