MirellaB
16:26, 10 paź 2017
O cięciu rozchodników na wiosnę pisała mi już wcześniej Ania Makao. Nie próbowałam tego sposobu i raczej nie będę cięła. Moje rozchodniki to wysokie i szerokie krzewy. Jeżeli po cięciu będą jeszcze szersze to wyjdą za rabatę i zdominują wszystko rosnące obok. Chciałam je wszystkie zlikwidować, ale ostatecznie zlikwidowałam dwa krzewy, a trzy zostawiłam (tych dużych).
Mój sposób na ich pokładanie - kupiłam drut ogrodowy w miękkiej otulinie i je podwiązałam.
Gałązek połamanych nie ukorzeniam, bo już nie mam miejsca na tak duże krzewy.
Jeżeli ktoś z moich okolic jest chętny na gałązki rozchodników to dajcie znać na priv.
Zastanawiam się co zrobić z białymi rozchodnikami Stardust. Mam ich 15 sztuk. Zasłaniają mi bukszpany, szybko zakwitają, ale jednocześnie szybko przekwitają. O tej porze roku są już nieatrakcyjne.
Mój sposób na ich pokładanie - kupiłam drut ogrodowy w miękkiej otulinie i je podwiązałam.
Gałązek połamanych nie ukorzeniam, bo już nie mam miejsca na tak duże krzewy.
Jeżeli ktoś z moich okolic jest chętny na gałązki rozchodników to dajcie znać na priv.
Zastanawiam się co zrobić z białymi rozchodnikami Stardust. Mam ich 15 sztuk. Zasłaniają mi bukszpany, szybko zakwitają, ale jednocześnie szybko przekwitają. O tej porze roku są już nieatrakcyjne.