Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 07:47, 09 sty 2016

Karol99 napisał(a)
Pamiętam jak dołączyłas do nas na forum i dopiero zaczynalas, a na jesieni był już piękny ogród. Metamorfoza świetna.

Karol ja dokładnie pamiętam początki.Planowałam jako pierwsze zrobić wrzosowisko. Moje odręcznego rysunki. Chciałam tam dać trawę niedźwiedzie futro, a Ty poradziłeś, że raczej to tam widzisz kosodrzewinę. Pamiętam to dokładnie, bo pomyślałam taki młody chłopak, a ma takie fajne pomysły, zna się ma taki piękny dojrzały ogród
MirellaB 08:07, 09 sty 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bardzo pięknie się pozmieniało Osiągnęłaś to własną pracą i wytrwałością.
Trawnika zazdroszczę cudny jest. Ją choruję na RZS więc wiem jak stawy bolą i ile trzeba przezwyciężyć aby czasami coś zrobić. Gratuluję kochana Wczoraj już zaglądałam i widziałam śnieg na talerzu Masz słodkiego synusia Pozdrawiam

Dziękuję Gosiu. Liczę na Twoją pomoc przy planowaniu roślin na moich kolejnych rabatach.
Stawy zaczynam porządnie leczyć, właśnie dostałem namiary na dobrego, sprawdzonego lekarza od koleżanki, bo poprzedni leczył mnie blokadami jedna po drugiej wyobrażasz sobie! Dobrze, że oprzytomniałam i na piątą i kolejne blokady już nie poszłam.
MirellaB 08:09, 09 sty 2016

Ewik napisał(a)
Przyszłam na podsumowanie- wyszlo super. Czekam na więcej

Dziękuję. Więcej za rok Będzie co pokazać
MirellaB 08:15, 09 sty 2016

polinka napisał(a)
Dziękuję za zaproszenie
Kawał dobrej pracy za Wami Mirelko. Jestem pod wrażeniem! Przy bolących stawach, przy małym dziecku naprawdę możesz być z siebie dumna! Plany ambitne na tegoroczny sezon, życzę zdrówka bo niestety wszystko od niego zależne.

Tak Paulinko jak będą stawy boleć to zdecydowanie mniej zrobię, ale liczę, że będzie wszystko dobrze.
Tym co napisałaś to przypomniałaś mi jak mój mały synek nieudolnie mi pomagał, ile sprawniej bym miała zrobione bez tej pomocy, ale on się tak cieszył, a we mnie się gotowało I oczywiście psy,które też pomagały. Przygarnięty Dako wszystko co posadziłam to wykopywał, obgryzał gałązki i ogólnie był upierdliwy
Jestem dumna, że dałam radę przy nich
MirellaB 08:16, 09 sty 2016

Basilikum napisał(a)
przybieglam zdrowka zyczyc

piekna zima u Ciebie

Dziękuję
Pozdrawiam
MirellaB 08:16, 09 sty 2016

Warmia napisał(a)
Niezły pokaz zrobiłaś

Starałam się
MirellaB 08:17, 09 sty 2016

Mixtoorka napisał(a)

Do lata, do lata, pichotą....o jak cudnie.

Już za chwilę znowu lato
MirellaB 08:20, 09 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
Mirellko super są takie porównania przed i po - widać jak rabaty się rozrastają - ślicznie jest u Ciebie

Dziękuję Dominika
Ładniej jest,ale gdybym jeszcze raz robiła to by było zupełnie inaczej. Trochę jestem mądrzejsza, więcej roślin znam,zestawienia inne napewno by były
No cóż jest jak jest Może w następnym ogrodzie poszaleję
MirellaB 09:32, 09 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Mirelko, trzeci raz się wpisuję. Mój komp dziś wariuje. Co sie rozpiszę, zamyka mi przeglądarkę i nie mogę wrócić do wpisu
Zatem krótko pochwalę metamorfozę zarówno ogrodu, jak i twoją. Nauczyłaś się słuchać rad innych, postrzegać ogród jako całość, przekonałaś się do wielu roślin, które zaprosiłaś do swojego ogrodu. O wszystko pięknie dbasz. Gratuluję.
Ciekawa jestem, jak twoje hortensje ogrodowe przeżyją te mrozy, o moje się martwię. Mam trzy, które dostałam w zeszłym roku. Zobaczę, jak mocno mróz uszkodził im pąki kwiatowe. U mnie było nawet -20 stopni.

Co do rysunku Danusi, przewertowałam naście stron jej wpisu i wyłączyła mi się przeglądarka. jak już ochłonę i przestanę się fochać na kompa, to postaram się odszukać. Zapisywałam z telefonu na pinteresa i niestety nie zapisało adresu, skąd pochodzi fotka.

Iwonko dziękuję Ci za miłe słowa
Zawsze służyłaś mi dobrą radą i wsparciem w tym co robię Liczę na Twoją pomoc i wiedzę przy następnych rabatach.

Mam nadzieję, że moje hortensje przeżyją. Aż tak niskiej temperatury u mnie nie było jak u Ciebie.

Podglądam co się dzieje u Ciebie
MirellaB 09:34, 09 sty 2016

ag_zie napisał(a)
Zdrowia życzę Tobie i synkowi w Nowym Roku!
Zdjęcia obejrzałam zima fajna, synek fajny a porównanie ... zajefajne! widać Wasza pracę jaką zrobiliscie. Ciekawa jestem tegorocznych zmian - będę kibicować aby wszystko udało się zrobić

Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa. To fajnie jak ktoś pochwali