Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 17:23, 12 sty 2016

Stanęłam na tym. Te czerwone kulki to żurawki lub berberysy. Byłam na dworze i tam wcale nie ma tak wiele miejsca jak dojdzie obwódka to nawet nie wiem czy dwa rzędy się zmieszczą czegoś czerwonego raczej tylko jeden.

Dominika11 17:23, 12 sty 2016

MirellaB napisał(a)

Limke, albo Pinky Whinky
to dość spore - chyba rosną nawet do 1,5 lub 2 metrów wysokości
malgorzata_s... 17:28, 12 sty 2016

Pomyślałam abyś zimą nie miała łysego placka i dlatego te kulki zielone na pniu.
Możesz je oświetlić na Boże narodzenie. Jak jednak wolisz hortki to też mogą być, w sumie kwiatostany zostają
MirellaB 17:28, 12 sty 2016

Dominika11 napisał(a)
to dość spore - chyba rosną nawet do 1,5 lub 2 metrów wysokości

Tak duże są
Ale mi się tak bardzo podoba jak się przebarwiają i dlatego pomyślałam, że w przedogródku by ładnie było
Dominika11 17:29, 12 sty 2016

MirellaB napisał(a)

U mnie na wiosce podziwiają mój ogród teraz takim jaki jest
Ja nie muszę mieć super bajkowo, ważne, żeby było ładnie
i tak ma być
Mierlko nie chciałam, zebyś mnie źle zrozumiała - to ma się podobać przede wszystkim tobie, a inni to dodatek do tego i uśmiech na twojej buźce, że się podoba
ja też uważam, że masz bardzo ładny ogród i z tymi rabatami też się uporasz (a bajkowe to mają tylko nieliczni - ci co mają fach ogrodowy w rękach - zawodowcy kształceni w tym kierunku)

mam nadzieję, ze cię nie uraziłam niczym, bo bardzo bym tego nie chciała

buziaczki co ???
Dominika11 17:32, 12 sty 2016

MirellaB napisał(a)

Nie nie będzie
Dużo osób ma hortensję jako soliter i dobrze to wygląda, wcale nie musi być szpaler dla fajnego efektu
to te co podałaś to jako solitery chyba by się nadały jak najbardziej
Iwk4 17:34, 12 sty 2016

Żurawki bordowe dasz jako dywan pod hortensją. Ja tak jesienią zrobiłam. Będzie dobrze. Reszta wygląda ok.
Ja bym całe nasadzenia zaczęła od nowa. Ale skoro to ma być kosmetyka do tego, co już jest, to ostatni twoj rysunek jest najlepszy.
No i daj Vanilia Fraize. Jest ładniejsza od Pinki.
Dominika11 17:35, 12 sty 2016

MirellaB napisał(a)
Stanęłam na tym. Te czerwone kulki to żurawki lub berberysy. Byłam na dworze i tam wcale nie ma tak wiele miejsca jak dojdzie obwódka to nawet nie wiem czy dwa rzędy się zmieszczą czegoś czerwonego raczej tylko jeden.

nie chcę już mieszać, ale może z tyłu by też dać czerwone berberysy kolumnowe ??? jak by ci się to widziało ??? do reszty by chyba pasowało i wtedy rozplenice z przodu tak jak są
Karol99 17:35, 12 sty 2016

MirellaB napisał(a)

U mnie na wiosce podziwiają mój ogród teraz takim jaki jest
Ja nie muszę mieć super bajkowo, ważne, żeby było ładnie

To prawda najważniejsze żeby Tobie się podobało.
amelia_b 17:44, 12 sty 2016

Zaraz to opanuje