Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

malgorzata_s... 18:32, 12 sty 2016

Ja mam dosyć nisko cięte więc są sztywne no i deszczu mało było więc stały
18:34, 12 sty 2016
to ja się wtrące w to projektowanie

rabatki frontowe są małe ...zastanawiam się po co doprojektowywać do tego co już jest posadzone ...no chyba ze te nasadzenia muszą zostać...ale ja bym wywaliła wszystko.

obie rabatki wcale nie muszą wyglądać jednakowo... na tej przy chodniku mogą być hortki np 3 szt w środku lub więcej z trawami i żurawkami wkoło

a na tej przed domem róże i trawy ...może jakieś byliny i żeby w zimie nie było łyso to cisy - kulki kwadraty cokolwiek .

namieszałam

amelia_b 18:37, 12 sty 2016

He he trochę
MirellaB 18:37, 12 sty 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja mam dosyć nisko cięte więc są sztywne no i deszczu mało było więc stały

Chodzi mi o sztywne też m.in.żeby moje dwa dzikie psy nie łamały. I tak na początku będę musiała jakoś tą hortkę zabezpieczyć przed psami
MirellaB 18:43, 12 sty 2016

eee_taam napisał(a)
to ja się wtrące w to projektowanie

rabatki frontowe są małe ...zastanawiam się po co doprojektowywać do tego co już jest posadzone ...no chyba ze te nasadzenia muszą zostać...ale ja bym wywaliła wszystko.

obie rabatki wcale nie muszą wyglądać jednakowo... na tej przy chodniku mogą być hortki np 3 szt w środku lub więcej z trawami i żurawkami wkoło

a na tej przed domem róże i trawy ...może jakieś byliny i żeby w zimie nie było łyso to cisy - kulki kwadraty cokolwiek .
Kilka roślin musi zostać
Na tej przy schodach 3 szt.hortek nie wejdzie. Tam jest duża róża i do niej będę odbierała rośliny
Mam odwrotnie posadzone jak radzisz

MirellaB 18:46, 12 sty 2016

amelia_b napisał(a)
He he trochę

Każdy ma jakiś inny pomysł
amelia_b 18:49, 12 sty 2016

Biedna jesteś i co tu wybrać
Iwk4 19:04, 12 sty 2016

MirellaB napisał(a)

Iwonka, ta hortensja o której piszesz to też się przebarwia na bordo?

Mirelko, Vanilia Fraize to ta, co u Any tak cudnie się przebarwia. Byłaś u niej i się o nią pytałaś. Potem Ana wstawiła dla ciebie fotki jej w poszczególnych miesiącach. U mnie w pierwszym roku się nie wybarwiły, za szybko je zmroziło. W tym roku były cudne. Dobra, odpalam kompa, poszukam dla ciebie moje Vanilki
MirellaB 19:15, 12 sty 2016

amelia_b napisał(a)
Biedna jesteś i co tu wybrać

Wszystko by się chciało, a ogród nie chce być większy
MirellaB 19:19, 12 sty 2016

Iwk4 napisał(a)

Mirelko, Vanilia Fraize to ta, co u Any tak cudnie się przebarwia. Byłaś u niej i się o nią pytałaś. Potem Ana wstawiła dla ciebie fotki jej w poszczególnych miesiącach. U mnie w pierwszym roku się nie wybarwiły, za szybko je zmroziło. W tym roku były cudne. Dobra, odpalam kompa, poszukam dla ciebie moje Vanilki

Iwonka wiem, wiem Sprawdziłam w moim zeszyciku, bo mam wszystko wydrukowane co Ana mi pisała o hortensjach I tą mam właśnie wybraną do przedogródka. Ana pisała, że ją należy podwiązać.

Ty pisałaś o dywanie z żurawek przed hortkami. A czy żurawki nie są za małe do hortek?