Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 00:15, 22 mar 2015

andziurex napisał(a)
Fajne zakupy. Ja też kupiłam w Biedrze liatry, hosty, jeżówki. Niestety w ubiegłym roku jeżówki mieli w kiepskiej kondycji. Na 3 sadzonki w torebce 1-2 były zepsute, mam nadzieję że w tym roku będą lepsze.
Przeczytałam wszystko co napisała Bogdzia o rh. Wygląda na to że wszystko robiłam do tej pory źle Aż dziw że mi rosną, choćjeden choruje po zimie. Muszę się podciągnąć w pielęgnacji nad nimi

Mogą rosnąć jako tako ale wielkie prawdopodobieństwo, że padną. Kupiłam preparaty, które wypisała Bogdzia i zaczynam je ratować ☺
MirellaB 00:23, 22 mar 2015

Ensata napisał(a)
Mirella, witaj Powiedz mi, dlaczego Ty je miedzianem traktujesz ?profilaktycznie? Twoje rh jak masz glinę mogą być też zalane, niestety. Ja tak właśnie straciłam 2 sztuki. W jednym miejscu mi posadzili bez wybrania gliny, zanim się zorientowałam, to już nic nie dało się zrobić. Wszystkie rady p. Ciepłuchy zastosowałam, ale nie przeżyły. Trzymam kciuki za twoje!

Witaj. Miedzianem tak profilaktycznie, wszystko pryskałam, więc i rh dostały.
Poprawiając im podłoże całą glinę wybrałam, więc liczę na sukces. Preparaty polecane przez Bogdzie kupiłam i zaczynam działać ☺
Czy Twoje rh wyglądały jak moje?
MirellaB 00:29, 22 mar 2015

nawigatorka napisał(a)
Nóż do darni o którym pisałam widziałam w Swarzędzu w ogrodach marzen za ok 27 zł.

Byłam ale za nożem nie patrzyłam zapomniałam.
Wcześniej już kupiłam szpadelek do kruszenia lodu, spróbowałam nim wyciąć i wyszło ☺
MirellaB 07:42, 22 mar 2015

Miłej niedzieli

MirellaB 08:12, 22 mar 2015

W Castoramie mają nowy katalog

Karol99 08:13, 22 mar 2015

Ale pięknie zakwitł.
Ensata 09:15, 22 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Witaj. Miedzianem tak profilaktycznie, wszystko pryskałam, więc i rh dostały.
Poprawiając im podłoże całą glinę wybrałam, więc liczę na sukces. Preparaty polecane przez Bogdzie kupiłam i zaczynam działać ☺
Czy Twoje rh wyglądały jak moje?
Niestety, wyglądały kropka, w kropkę. Do dzisiaj nie mogę przeżyć, bo to były dwa wielkie okazy.
Warmia 09:17, 22 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Miłej niedzieli

No, przecudny
Kurcze, ja wczoraj miałam pryskać miedzianem, ale nie dość, że wiało to dzisiaj śniegiem posypało i zimno i znowu nie popryskam, a to ostatni dzwonek.
MirellaB 10:04, 22 mar 2015

Ensata napisał(a)
Niestety, wyglądały kropka, w kropkę. Do dzisiaj nie mogę przeżyć, bo to były dwa wielkie okazy.

To mnie zmartwiłaś. Preparaty, które kupiłam do najtańszych nie należały i tak myślałam, że za to już bym miała nowe krzewy. Ratuje je, bo to prezent od mojej mamy, a jestem bardzo sentymentalna. Chciałam dzisiaj spryskać, ale zimno i wieje. Napisz mi jeszcze proszę jak Twoje wyglądały jak marniały już na dobre.
MirellaB 10:13, 22 mar 2015

Warmia napisał(a)

No, przecudny
Kurcze, ja wczoraj miałam pryskać miedzianem, ale nie dość, że wiało to dzisiaj śniegiem posypało i zimno i znowu nie popryskam, a to ostatni dzwonek.

Ten amarylis jest bardzo udany, dwa kwiaty już przekwitły, a teraz ma trzy kolejne
Marto, a czy to pierwszy w tym sezonie u Ciebie oprysk miedzianem?
Ja miedzianem pryskałam 3 tyg.temu, a teraz będę pryskała promanalem. Kupiłam wczoraj, dzisiaj chciałam spryskać, ale za zimno i wieje.