Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

szemusia 19:56, 20 mar 2015

Bogdzia CI super doradziała z tymi rh. Teraz to juz powinny rosnąć i kwitnąć bez problemu

Iglaczki ładny szpalerek utworzyły
MirellaB 21:08, 20 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

No to chyba prawie wszystko już jasne z wyjątkiem jeszcze jednej informacji. Poniewaz jak piszesz rosna do godz 14 w słonecznym miejscu to musisz pamiętac by je cieniowac jesli zdarzy sie tak ze ziemia bedzie zamarznięta a ostre słonko bedzie swieciło. Oczywiście to nie chodzi o ten sezon bo już zima sie skończyła ale o nastepne. Często w styczniu bywa ostre słońce i rh transpirują wode z liści a przy zamarzniętej ziemi nie moga jej pobrac z podłoża i wtedy usychaja , to zjawisko nazywa się suszą fizjologiczną i wazne jest by rh wtedy przykryc czymś by nie wydalały za duzo wody.Poniewaz rh były przesadzane a deszcze nie padaja to podlej je.No i życzę by rosły i pięknie kwitły.

Ok. Dziękuję. Zrozumiałam. Będą przykryte na zimę, jeżeli będzie taka potrzeba. Niedługo zdam Ci relacje czy coś się poprawiło ☺
MirellaB 21:11, 20 mar 2015

szemusia napisał(a)
Bogdzia CI super doradziała z tymi rh. Teraz to juz powinny rosnąć i kwitnąć bez problemu

Iglaczki ładny szpalerek utworzyły

Tak się cieszę za te rady. Jutro jadę po preparaty i zaczynam je pryskać. Może też podjadę do szkółki po roślinki ☺
wiunia 21:58, 20 mar 2015

Znowu mnie czarujesz tymi cyprysikami
MirellaB 22:30, 20 mar 2015

wiunia napisał(a)
Znowu mnie czarujesz tymi cyprysikami

Wiesz one bardzo mi się podobają, żałuję, że nie kupiłam więcej. Zdjęcie tak nie oddaje ich uroku, świetne są ☺
wiunia 22:53, 20 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Wiesz one bardzo mi się podobają, żałuję, że nie kupiłam więcej. Zdjęcie tak nie oddaje ich uroku, świetne są ☺

No...wiem... widziałam je w L
andziurex 01:17, 21 mar 2015

Fajne zakupy. Ja też kupiłam w Biedrze liatry, hosty, jeżówki. Niestety w ubiegłym roku jeżówki mieli w kiepskiej kondycji. Na 3 sadzonki w torebce 1-2 były zepsute, mam nadzieję że w tym roku będą lepsze.
Przeczytałam wszystko co napisała Bogdzia o rh. Wygląda na to że wszystko robiłam do tej pory źle Aż dziw że mi rosną, choć jeden choruje po zimie. Muszę się podciągnąć w pielęgnacji nad nimi
Ensata 14:03, 21 mar 2015

Mirella, witaj Powiedz mi, dlaczego Ty je miedzianem traktujesz ?profilaktycznie? Twoje rh jak masz glinę mogą być też zalane, niestety. Ja tak właśnie straciłam 2 sztuki. W jednym miejscu mi posadzili bez wybrania gliny, zanim się zorientowałam, to już nic nie dało się zrobić. Wszystkie rady p. Ciepłuchy zastosowałam, ale nie przeżyły. Trzymam kciuki za twoje!
nawigatorka 21:14, 21 mar 2015

Nóż do darni o którym pisałam widziałam w Swarzędzu w ogrodach marzen za ok 27 zł.
iwonadm 21:19, 21 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Tak się cieszę za te rady. Jutro jadę po preparaty i zaczynam je pryskać. Może też podjadę do szkółki po roślinki ☺

te szkółki w Kostrzynie w niedziele są nieczynne