Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 16:08, 25 mar 2016

Ostatnie zakupy kwiatkowe przed świętami

Białe szafirki i karminowe hiacynty na wypadek gdyby te, które mam w szkle przekwitły

Makao_J 16:10, 25 mar 2016

A te cebule hiacyntów to Ty wyrzucasz czy przechowasz i wsadzisz do ogrodu? Bo tyle ich już kupiłaś że niezły akcent by już był
dominika_ 16:48, 25 mar 2016

Bonicę ma też Przemko- Gardener27. Ty to kobieto idziesz jak burza z tymi pracami
szemusia 17:19, 25 mar 2016

Kobieto pracy, chylę czoła przed Twoimi ogrodowymi dokonaniami
Dopiero czytałam o nowej nawierzchni, a tu już rabaty się planują, a dziś zdążyłaś już ziemie nawieźć. A u mnie o 2 w nocy buszujesz Kiedy śpisz???

Wszystkie cebulowe domowe można po przekwitnięciu na rabatkę wsadzić, jak obeschną liście wykopać i na jesień posadzić w miejscu docelowym. Wiosną zakwitną
Pozdrawiam świątecznie
Milka 17:35, 25 mar 2016

MirellaB napisał(a)

Dzięki Irenko, ale strong nie mają

To szukaj w necie, ja swojej patyki juz rozesłałam, a resztę spaliłam na ognisku.
Kawał pracy juz za wami i cudna ziemia, jak moja
Asiuniaa 17:53, 25 mar 2016

Ale działasz brawo.Tyle prac masz do przodu .I donice pięknie obsadzone.Ja nie dostałam szafirków niestety.
Luteczka 19:25, 25 mar 2016

Mirellko pozdrawiam świątecznie
olga80 19:44, 25 mar 2016

Mirelka jak Ty pędzisz !! Wszystko pięknie ogarnięte po świętach zaczniesz nasadzenia oj będzie się u Ciebie działo w sumie to już się dziej.Jesteś hiacyntową królową ogrodowiska
Madzenka 19:48, 25 mar 2016

Mogę namieszać?

O ile się nie mylę to te nowe rabaty to najbardziej reprezentacyjne miejsce przy wejsciu do domu?
Nie wyobrazam sobie na tym miejscu samych anabell, ktore przez 9 miesiecy będa brzydkie i na dodatek po kazdej ulewie leza. Jesli marzysz o anabell (nie wierz, ze strong w cenie 58 zł za sztukę nie bedzie sie po deszczu pokładać....) to posadż je nizej , tam gdzie planujesz rozplenice. Na tej pierwszej rabacie powinnaś miec coś zmimozielonego, pieknego pzez cały rok.mdla mnie oczywiscie neizawodne sa bukszpany, ktore mozesz wiosna połaczyć z cebulowymi ciemiernikami w bieli. A brzeg rabaty orzed anabell mzieszczą obsadzic trawami i dopiero potem nizej schodek z hortensjami.

Wiesz dlaczego lubue moja rabatę z kulami bukszpanowymi przy scieżce? Bo przez cały rok jest piekna. Zima krolują na niej buszkany i powiewające extrawerycznie, wiosna ciemierniki, cebulowe, potem tarwy i jezowki.

Mam strong anabell - incredibal ale przed nią zywopłot bukszpanowy a za nia wysoki zwyoplot z lautowisni. I tak przez trzy lata dostawała podpory aby sie nie kładła na bukszpany. W nogach i tak posadziłam jej runianke bo nie mogłam znieść widoku po wycięciu hortensji. A jest to miejsce, ktore oglądam od wiosny do jesieni. Gdybym je posadziła przy scieżce to bym od pażdzienrika zgrzytała zębami
kasja83 19:53, 25 mar 2016

Mirellko pięknie domknęłaś front robót przed świętami