Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

Warmia 21:16, 29 mar 2015

MirellaB napisał(a)

Pogoda paskudna, pada, błoto i ma tak być do czwartku
Byłam po ziemię w L i kupiłam wierzbę hakuro i takie fajne wiadro-kosz gumowe

Wierzbę mam. To było moje pierwsze drzewko. Jeszcze wtedy nie mieszkaliśmy w domu, ale musiałam coś posadzić i padło właśnie na wierzbę. Bardzo lubię jak pojawiają się u niej te biało-różowe listki, które wyglądają jak kwiatki. Wiadro, a właściwie taką torbę z miękkiego plastyku mam i bardzo ją lubię, ale mszę dokupić sobie takie wiadro-wózek. Teraz czasami jeżdżę taczką, ale wolałabym właśnie taki wózeczek
Mysza 21:20, 29 mar 2015

Ja mam 2 wierzby przy tarasie i bardzo jestem z nich zadowolonaTeraz je bardzo przycięłam i się obawiam jak odbiją, ale wypuszczaJą jakieś listki
Będziesz Mirelko z nich zadowolona
Karol99 21:27, 29 mar 2015

Ja tez ja mam. Wygląda ładnie. Chociaż jak to wierzba jest krotkowieczna. Pamiętaj żeby dużo ja podlewać, ona dosłownie może stać w wodzie. A no i jeszcze ostre cięcie min. dwa razy w sezonie.
wiunia 22:43, 29 mar 2015

MirellaB napisał(a)

A czy biała piwonia już u Ciebie wschodzi? Bo u mnie jeszcze nie, wschodzi różowa i bordowa, martwię się o białą. Odgarnęłam ziemię i coś tam jest, myślę, że jest późniejsza

Wiesz co, w tym miejscu gdzie rosła biała piwonia jest też bordowa, która nie kwitła jeszcze, coś z ziemii kiełkuje ale nie mam pojęcia która to. W innym miejscu mam na pewno różowe to faktycznie są już większe
Też mam wierzbę trzeci rok i przyznam, że bardzo ją lubię jak mi w zeszłym roku lekko wyłysiała z liści od środka korony to w sierpniu ją pbcięłam na wielkość pięści i tylko kukałam z okna czy żyje. Odrosła pięknie i jest cudna juz ma listki w pączkach taki co to lada chwila....
Mirelko dziś byłam też w L i oglądałam wierzby, bo mam zamier dosadzić jeszcze dwie w miejsca tzw. kłopotliwe podczas deszczu, gdzie mi spływa woda z rynien(nie mamy jeszcz odwodnienia rynien),ale nie miałam ich jak zabrać, może w tygodniu eM się da namówić
Pamiętasz po ile były?
wiunia 22:44, 29 mar 2015

Mysza napisał(a)
Ja mam 2 wierzby przy tarasie i bardzo jestem z nich zadowolonaTeraz je bardzo przycięłam i się obawiam jak odbiją, ale wypuszczaJą jakieś listki

Na pewno pięknie odbiją ja tak przycięłam ostro w zeszły roku teraz jest gęsta i ładna!
andziurex 16:48, 30 mar 2015

Wierzba jest nie do zabicia. Ja swoją ogoliłam rok temu na łyso i zrobiła się z niej piękna kula, taki lizaczek różowy na patyku. Sąsiadka nie tnie wcale i po 2 latach naprawdę wygląda to mało efektownie.
MirellaB 17:58, 30 mar 2015

Warmia napisał(a)

Wierzbę mam. To było moje pierwsze drzewko. Jeszcze wtedy nie mieszkaliśmy w domu, ale musiałam coś posadzić i padło właśnie na wierzbę. Bardzo lubię jak pojawiają się u niej te biało-różowe listki, które wyglądają jak kwiatki. Wiadro, a właściwie taką torbę z miękkiego plastyku mam i bardzo ją lubię, ale mszę dokupić sobie takie wiadro-wózek. Teraz czasami jeżdżę taczką, ale wolałabym właśnie taki wózeczek

Wózeczka takiego nie widziałam, nawet nie wiedziałam, że takie są
Marta jak tam u Ciebie z wiatrem. U mnie wieje okropnie, to jak musi być u Ciebie?
Da się wyjść z domu?
Warmia 18:00, 30 mar 2015

Mirella, gdzieś ty się kobieto podziała?! Zawiało Cię czy co? Nie mów, ze sadziłaś coś dzisiaj. Przecież u nas tak wieje, że łeb urywa. No chyba, że u Ciebie jakimś cudem nie wieje i nie pada.
Warmia 18:00, 30 mar 2015

Ha, ha pisałyśmy w tym samym czasie
MirellaB 18:00, 30 mar 2015

Mysza napisał(a)

Mi się one też podobają Gosiu czy po wsadzeniu ją obciąć? Czy dopiero jesienią?