Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

martaibartek 15:35, 20 cze 2016

Okrywowe to niezawodne i piękne róże. Twoje już mają ful pąków, a co będzie za rok???

Aniu byłaś w St. Polu? coś kupiłaś?
Anusia 17:11, 20 cze 2016

Magda, Kasiu te róże jak kameleony. W pierwszej fazie kwiaty przybierają kształt eleganckiej róży, póżniej przechodzą w taką 'daliową'rozetkę.

Anusia 17:24, 20 cze 2016

dominika_ napisał(a)
Właśnie te liście bardzo mi się spodobały, mówisz lubi cień, zaraz sprawdzę inne wymagania, poszłaby do mnie na dół do strumyka

W cieniu koniecznie musi rosnąć ponieważ bardzo szyko pod wpływem promieni słonecznych 'mdleje'. W dodatku przy strumyku miałaby warunki wręcz idealne Jeszcze raz Annabel i Języczka. Zdjęcia zrobiłam dzisiaj.

GosiaJoanna 17:25, 20 cze 2016

Piekne sa chyba tez musze zrobic sobie taka rabate z okrywowymi różami hmmmm
Anusia 17:31, 20 cze 2016

Tereniu te róże z czystym sumieniem mogę polecić. Długo zastanawiałam się nad ich zakupem. Bardzo mi się podoba Ewy św. Tereska ale ze względu na wysokość a potrzebowałam na murek nieco wyższej zdecydowałam się na nie. Szukałam też ich na O ale nie znalazłam, więc chyba jestem pierwsza

Iwk4 17:33, 20 cze 2016

Anusia napisał(a)
Magda, Kasiu te róże jak kameleony. W pierwszej fazie kwiaty przybierają kształt eleganckiej róży, póżniej przechodzą w taką 'daliową'rozetkę.

Na początku nie lubiłam tych pełnych kwiatów. Jak się napatrzyłam, teraz uwielbiam
Bardzo ładne są u ciebie. I bardzo dużo pąków.
Co to za odmiana? Zapomniałam
Anusia 17:36, 20 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Piękną Anabelkę pokazujesz: A moja nie zawiązała kwiatów do tej pory i pewno już nie zawiąże Nie wiem dlaczego? Może ją za krótko przycięłam, tuż przy samej ziemi.

Mireczko być może przyciełaś je za krótko. Ja chcę wyprowadzić swoje dość wysoko, więc ciełam na początku oszczędnie. Dziewczyny jednak pisały by ciachnąć jeszcze te cieńsze patyki i tak zrobiłam. Moja dopiero teraz zakwitła ale to już wcześniej pisałam jest i po 'przypaleniu' słońcem i przeprowadzce. Przeszła swoje. Rozumiem Cię, ja tak bardzo wyczekiwałam swojej.
Anusia 17:38, 20 cze 2016

Iwonko to Sea Foam z Rozarium. Tak naprawdę bałam się bardzo jak one w rzeczywistości będą wyglądały. Teraz jestem zadowolona
Anusia 17:41, 20 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Ta biała róża to jak dalia wygląda

U mnie na żółtych kwiatach jest pełno czarnych robaczków, a u Ciebie widzę, że nie - szczęściara

Jak na razie mszyca nie atakuje. Jestem przygotowana na inwazje Od popołudnia pada descz a chciałam dzisiaj popryskać kilka róż profilaktycznie gnojówką z pokrzyw bo zaóważyłam, że buszują po nich mrówki czyli coś na rzeczy może już być.
Anusia 17:49, 20 cze 2016

martaibartek napisał(a)
Okrywowe to niezawodne i piękne róże. Twoje już mają ful pąków, a co będzie za rok???

Aniu byłaś w St. Polu? coś kupiłaś?

Dziękuję
W Starym Polu nie byłam. Myślę, że jesienne targi będą ciekawsze. Na razie muszę powstrzymać się od zakupów a pewnie przyjechałabym z drzewkiem pod pachą Marzy mi się taki zakup Zbieram kasę na płot i jesteśmy w trakcie konstruowania drewutni. Niestety nie tym razem