Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 07:32, 23 cze 2016

Joku napisał(a)
Przyznaję się do posiadania róży Sea Foam, ale mam tylko 1 sztukę. Rośnie u mnie dugi sezon. W poprzedni m była niewysoka i została kompletnie przygnieciona przez lawendę. W tym roku wydaje się być wyższa, z czego się cieszę. Bo lawenda z przodu znowu szaleje. Myślę że u ciebie szpaler na murku będzie się super prezentował. Mnie się podobają jej kwiaty w początkowym stadium rozwoju kiedy widać domieszkę pastelowego różu. Dodam jeszcze że jestem wielbicielką murków w każdej postaci.

A ja myślałam, że będę pierwsza hihi Szukałam jej w Twoim ogrodzie. Widziałam jedną białą różyczkę ale nie mogłam dostrzec dokładniej kształtu kwiiecia by stwierdzić, że to ta. Dziękuję, kamień uwielbiam do tego drewno i metal. W przyszłości ścieżki i podjazd mają zostać zrobione z kostki granitowej, reszta podsypana drobnym kamykiem.
Anusia 07:39, 23 cze 2016

Gosia Solo koniecznie obfoć, bo jest piękna to wiesz. Dzisiaj mamy zakończenie roku szkolnego w OREW, kupiłam dla pani dyrektor różę Solo. Nasze kolorem nie odbiegają jak nie zapomnę zrobię foto

Mireczko bardzo mocno trzymałam się zamierzonego celu. Miałam chwile zwątpienia czy nie posadzić na przemiennie z ś. Tereską. Poczytałam jednak by tego nie robić. Cały urok i elegancja jest właśnia w tym zawarta Bluszcze będę trzymała w 'ryzach' mam nadzieję, że dam radę
Joku 20:58, 23 cze 2016

Z bluszczem na początku na pewno dasz radę. Dopiero później jak się rozrośnie to zaczyna się robić problem. Z mojego doświadczenia wiem że trzeba pilnować żeby nie właził za bardzo na twoje róże, wycinać gałązki przerastające krzewy. U mnie zaczął zagłuszać różaneczniki. To było w poprzednim ogrodzie.
Moja Sea Foam rośnie przy Elfe, dopiero zaczyna kwitnąć, pojawiły się pierwsze kwiaty. Zrobię później jakieś zdjęcia i wstawię u siebie.
Anusia 21:47, 23 cze 2016

kamila66 napisał(a)
Anusia niedawno też kupiłam tą różę, trochę przypadkiem bo trafiłam na świetne sadzonki na allegro po 6 zł Bardzo mi się podoba Już sobie wyobrażam jak zadarni cały murek, efekt będzie super

Ooo super! Ja kupiłam w Rozarium i drogo mnie wyszły. W przyszłym roku będzie o wiele lepszy efekt ale na razie mamy czerwiec i cieszę się każdą chwilą
Anusia 21:52, 23 cze 2016

Tereniu ja kupiłan dwie róże Chopin na wszelki wypadek gdyby któraś poległa. Dobrze zrobiłam. Wystartowały obydwie ale tylko jedna nabrała masy i pięknie kwitnie.
Anusia 21:54, 23 cze 2016

Paulinko to róza okrywowa Sea Foam. Dorasta do 0, 9m. Takiej poytzebowałam. W tym roku jeszcze nie pokaże wszystkich możliwości ale w przyszłym kto wie
Anusia 22:01, 23 cze 2016

Basiu dziękuję w imieniu Pazura. Za bardzo go hołubię i często nie odstępuje mnie na krok

Małgosiu biel czy kremowy to kolory bardzo eleganckie. Ja powoli przekonuję się do różowego. Podoba mi się Bonica czy Leonardo. Jest tyle pięknych róż, że trudno się jest zdecydować.

Aniu dziękuję za pochwały.
Anusia 22:04, 23 cze 2016

Joku napisał(a)
Z bluszczem na początku na pewno dasz radę. Dopiero później jak się rozrośnie to zaczyna się robić problem. Z mojego doświadczenia wiem że trzeba pilnować żeby nie właził za bardzo na twoje róże, wycinać gałązki przerastające krzewy. U mnie zaczął zagłuszać różaneczniki. To było w poprzednim ogrodzie.
Moja Sea Foam rośnie przy Elfe, dopiero zaczyna kwitnąć, pojawiły się pierwsze kwiaty. Zrobię później jakieś zdjęcia i wstawię u siebie.

No właśnie słuszna rada. Tak też myślałam by wycinać przy krzewach a pozwolić mu się płożyć po murku. Będę wyczekiwała fotki Sea Foam u Ciebie
zbigniew_gazda 21:11, 24 cze 2016

Ciekawe jak się będą zachowywać te Twoje białe piękności. Czy będziesz musiała podwiązywać czy nie. Mam białą okrywową i ona utrzymuje się w pionie bez ingerencji. Natomiast różowa, niby pędy rosną pionowo ale potem pochylają się i muszę podwiązać. Przycinam tylko chore pędy albo przemarznięte. Powodzenia.
Gardener27 22:41, 24 cze 2016

Piękne róże się rozrosły na murku Nie planujesz im czegoś dać do towarzystwa ?