Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 10:35, 25 cze 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Ciekawe jak się będą zachowywać te Twoje białe piękności. Czy będziesz musiała podwiązywać czy nie. Mam białą okrywową i ona utrzymuje się w pionie bez ingerencji. Natomiast różowa, niby pędy rosną pionowo ale potem pochylają się i muszę podwiązać. Przycinam tylko chore pędy albo przemarznięte. Powodzenia.

Zbyszku moje doświadczenia z rózami jeszcze marne. Według opisu wypuszcają pędą nawet do dwóch metrów a wysokość docelowa to 0, 9m. Jak to będzie wyglądało jeszcze nie wiem. Poproszę e-M by zimą porobił takie niezawysokie kratki do każdej z nich po to by nie dotykały elewacji. Taki pomysł mi właśnie przyszedł do głowy.
Anusia 10:39, 25 cze 2016

Gardener27 napisał(a)
Piękne róże się rozrosły na murku Nie planujesz im czegoś dać do towarzystwa ?

Przemku róże bardzo mnie zaskoczyły bo nie liczyłam w pierwszym sezonie na taki wzrost. Do towarzystwa mają dosadzony bluszczyk i barwinek. Takie było moje zamierzenie i trzymam się planu Korciło mnie bardzo aby dosadzić przetacznik kłosowy. Ostatecznie zrezygnowałam z niego.
MirellaB 13:40, 26 cze 2016

Nawałnica u Ciebie była?
U mnie było groźnie, ale wielkich strat nie ma, złamała się hortka jeszcze nie posadzona
Anusia 13:56, 26 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Nawałnica u Ciebie była?
U mnie było groźnie, ale wielkich strat nie ma, złamała się hortka jeszcze nie posadzona

Mirella przeszły trzy burze. Silny wiatr i ulewa częściowo zniszcyły ostróżki. Annabel też w dolnej części się pokłada mus podwiązać. Jest mi przykro, że u Ciebie też nie obyło sie bez strat. Ukrop z powrotem wraca. Nie wiem jak już wychłodzić dom.
Anusia 15:23, 26 cze 2016

Trochę zdjęć przed i po burzy.
Zrobiłam nowe nasadzenia w skrzyniach. Bratki mocno sfatygowane przez grad i koty, znalazły swoje miejsce w gruncie.

Anusia 15:29, 26 cze 2016

Anusia 15:37, 26 cze 2016

Róża Chopin
Obfocona z każdej strony

Po burzy.
Anusia 15:45, 26 cze 2016

mirkaka 16:37, 26 cze 2016

Ślicznie, Chopin u mnie po deszczu zawsze wygląda gorzej, często kwiaty się nie otwierają.
Joku 19:07, 26 cze 2016

Chopin jak Chopin ale ta idealnie wygrabiona ziemia dokoła robi wrażenie.
Widzę że mam podobne kolory w donicach.