Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Warmia 22:33, 23 cze 2017

Choipn piękny. U mojego już pierwsze kwiaty przekwitły i czekam już na następne.
Anusia 22:39, 23 cze 2017

Warmia napisał(a)
Choipn piękny. U mojego już pierwsze kwiaty przekwitły i czekam już na następne.

To szybko. Być może moja nieco póżniej startuje, bo teraz ma stanowisko lekko w pół cieniu. Poprzednie jej nie słuyżyło, złapała mączniaka, więc ściełam ją mocno i przesadziłam. Okaże się co z nią dalej będzie.
Anusia 22:43, 23 cze 2017

Kolejna róża Solo szykuje się do rozkwitu.

Anusia 22:46, 23 cze 2017

Snow Princes

Flower1 19:56, 24 cze 2017

Anusia napisał(a)
First Lady, nowy nabytek powoli rozchyla płatki. Jestem jej ciekawa.

Róża ślicznie z tą szławią. Pozdrawiam Aniu!
KasiaWB 12:18, 25 cze 2017

Aniu, ale pięknie się ogród prezentuje nastąpiła duża zmiana, piękne efekty Twojej pracy Gratuluję
Pozdrawiam
mirkaka 08:11, 01 lip 2017

Anusia napisał(a)

Tutaj to bajka
Na trzecim zdjęciu zamiast czerwonej dałabym białą begonię, albo niski przetacznik Blue mirror albo coś żółtego z liści jak hakonechloe lub oregano

Przepięknie skomponowałaś tę rabatę w niebieskości
Anusia 22:32, 02 lip 2017

Flower1 napisał(a)

Róża ślicznie z tą szławią. Pozdrawiam Aniu!

Dziękuję. First Lady to róża parkowa. Mam je dwie obok siebie posadzone. Jak do tej pory nie za wiele urosła może ma ok. 45cm. Docelowo 1,5m , kwiaty ciężkie. Przewieszają się na łodygach. Poszczególne jej etapy.

Anusia 22:41, 02 lip 2017

KasiaWB napisał(a)
Aniu, ale pięknie się ogród prezentuje nastąpiła duża zmiana, piękne efekty Twojej pracy Gratuluję
Pozdrawiam

Kasiu to prawda sporo się zmieniło i wiele jeszcze zmieni. Powoli przechodzę do przed ogródka. Nie do końca mam pomysł na przbudowę folkowej. Teoretycznie powinnam mieć łatwiej ze względu na zapożyczone tło z szmaragdów sąsiadki. Łapie się na tym, że po prostu szkoda jest mi wyeksmitować rosnące już rośliny, które w pewnym sensie są bliskie memu sercu
Anusia 22:59, 02 lip 2017

mirkaka napisał(a)

Tutaj to bajka
Na trzecim zdjęciu zamiast czerwonej dałabym białą begonię, albo niski przetacznik Blue mirror albo coś żółtego z liści jak hakonechloe lub oregano

Przepięknie skomponowałaś tę rabatę w niebieskości

No właśnie chciałam dodać tej rabacie troszkę 'smaku'. Ponieważ cała niemal jest w jednolitej barwie myślałam o hakonehloe. Nie zdecydowałam się dlatego, że na rabacie jest kolor żółty a konkretnie rośnie tawuła japońska. Białe begonki do mnie nie przemawiają w tym miejscu a raczej poszłabym w różowe. Z fioletem pasowały by idealnie. Kupiłam czerwone Rabatę rozrysowałam na kartce z użyciem kredek. Mój e-M patrzył na mnie jak na szaloną A Hakonehloe dam między kule bukszpanowe dopiero w przyszłym sezonie. Obecnie fotki z innej perspektywy