To szybko. Być może moja nieco póżniej startuje, bo teraz ma stanowisko lekko w pół cieniu. Poprzednie jej nie słuyżyło, złapała mączniaka, więc ściełam ją mocno i przesadziłam. Okaże się co z nią dalej będzie.
Tutaj to bajka
Na trzecim zdjęciu zamiast czerwonej dałabym białą begonię, albo niski przetacznik Blue mirror albo coś żółtego z liści jak hakonechloe lub oregano
Przepięknie skomponowałaś tę rabatę w niebieskości
Dziękuję. First Lady to róża parkowa. Mam je dwie obok siebie posadzone. Jak do tej pory nie za wiele urosła może ma ok. 45cm. Docelowo 1,5m , kwiaty ciężkie. Przewieszają się na łodygach. Poszczególne jej etapy.
Kasiu to prawda sporo się zmieniło i wiele jeszcze zmieni. Powoli przechodzę do przed ogródka. Nie do końca mam pomysł na przbudowę folkowej. Teoretycznie powinnam mieć łatwiej ze względu na zapożyczone tło z szmaragdów sąsiadki. Łapie się na tym, że po prostu szkoda jest mi wyeksmitować rosnące już rośliny, które w pewnym sensie są bliskie memu sercu
No właśnie chciałam dodać tej rabacie troszkę 'smaku'. Ponieważ cała niemal jest w jednolitej barwie myślałam o hakonehloe. Nie zdecydowałam się dlatego, że na rabacie jest kolor żółty a konkretnie rośnie tawuła japońska. Białe begonki do mnie nie przemawiają w tym miejscu a raczej poszłabym w różowe. Z fioletem pasowały by idealnie. Kupiłam czerwone Rabatę rozrysowałam na kartce z użyciem kredek. Mój e-M patrzył na mnie jak na szaloną A Hakonehloe dam między kule bukszpanowe dopiero w przyszłym sezonie. Obecnie fotki z innej perspektywy