Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

anulajda 13:28, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)
Ostatnie dni tulipanów we wgłębniku

Piękny ten róż z czosnkami jest u Ciebie,na dalszych fotka widzę że zostawiasz tulipany w ziemi...
Ja dzisiaj żegnam się też z tulipanami, wyrywam ostatnie i czekam na szał różany
anulajda 13:34, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)
I na dobranoc ciągle kwitnące tulipany Elegant Lady i Queen of Night

Pięknie.
lindsay80 13:41, 21 maj 2016

Ślicznie w szmaragdowym ogrodzie.
Renia daj znać czy rozplenice dostaniesz, jeśli nie to podeślę Ci jeden namiar, może właścicielka zgodziłaby się wysłać Ci przesyłkę, mimo, że głównie zajmuje się sprzedażą stacjonarną.
polinka 16:21, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)
Życzę wszystkim miłej soboty

Klimatyczne ujęcia!

Jak zakupy?
Makao_J 16:49, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)

Może jeszcze się obudzi?
A jakby co to chcesz siewki?

Wiesz ja siewek to mam całe pudełko. Zebrałam po zimie (mam nadzieję że nie stracą terminu ważności), ale posiałam ich trochę do gruntu i w tym roku na razie cisza. eM mówi że one zawsze pokazywały się późno ale aż tak?
Poczekam jeszcze - jak coś to powtórzę siew.
ren133 22:24, 21 maj 2016

jankosia napisał(a)
Renia, te liliokształtna tulipany boskie, ciekawe co będzie z nich w przyszłym roku. Nie wiem nawet które ładniejsze: te co teraz pokazujesz czy te mleczne co poprzednio. Żałuję bardzo że u mnie nie mają szans- nornice
Widzę że trawek szukasz. Ten trzcinnik karl foerster ładny jest tylko duży, strzelisty. Jak chcesz to ci wieczorkiem mmsa z nim puszczę Buczka nie spotkałam, ale pamiętam o Tobie
Pytanie: te twoje czosnki mają takie ładne fioletowe łodygi czy zdjęcie przekłamuje? Jak takie są to poproszę o nazwę Chodzi mi o te z trzeciego i czwartego zdjęcia licząc od dołu.
Udanego weekendu

Jankosia
Rozpłynęłam się w komplementach na temat tulipanów
Mmsa nie musisz wysyłać bo trawki już kupiłam Milo mi, że pamiętasz o buczku Właściwie brakuje mi 2sztuk buka Rohan Obelisk, rozplenic do wgłębnika, hosty Sun Power i zawilców jesiennych Po głowie chodzi mi jeszcze perowskia ... Poza tym co wymieniałam nic więcej nie kupuję w tym sezonie!!!
Przyjrzałam się tym moim czosnkom i ... one faktycznie mają takie fioletowawe łodyżki - to są Purple Sensation
Asiuniaa 22:29, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)

Jankosia
Rozpłynęłam się w komplementach na temat tulipanów
Mmsa nie musisz wysyłać bo trawki już kupiłam Milo mi, że pamiętasz o buczku Właściwie brakuje mi 2sztuk buka Rohan Obelisk, rozplenic do wgłębnika, hosty Sun Power i zawilców jesiennych Po głowie chodzi mi jeszcze perowskia ... Poza tym co wymieniałam nic więcej nie kupuję w tym sezonie!!!
Przyjrzałam się tym moim czosnkom i ... one faktycznie mają takie fioletowawe łodyżki - to są Purple Sensation

Renia dostałaś hakone? Chwal się co kupiłaś
ren133 22:31, 21 maj 2016

anulajda napisał(a)

Piękny ten róż z czosnkami jest u Ciebie,na dalszych fotka widzę że zostawiasz tulipany w ziemi...
Ja dzisiaj żegnam się też z tulipanami, wyrywam ostatnie i czekam na szał różany

Dzięki Aniu
Zostawiam w ziemi i zastanawiam się jak długo wytrzymam z tymi szpetnymi liściorami A co to znaczy, że wyrywasz? czyli jesienią czeka Cię sadzenie od nowa? Podglądam u Ciebie te różne odmiany róż i ... czekam na wielkie WOW
ren133 22:33, 21 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
Ślicznie w szmaragdowym ogrodzie.
Renia daj znać czy rozplenice dostaniesz, jeśli nie to podeślę Ci jeden namiar, może właścicielka zgodziłaby się wysłać Ci przesyłkę, mimo, że głównie zajmuje się sprzedażą stacjonarną.

Edytko Nie dostałam tylko rozplenic Gdybyś mogła daj mi namiar plisss
Merci
ren133 22:40, 21 maj 2016

polinka napisał(a)

Klimatyczne ujęcia!

Jak zakupy?

Fajnie że Ci się podoba Zastanawiam sie tylko co tam dosadzić na tej rabacie w miejsce tulipanów?

Zakupy myślę, że udane Kupiłam wszystko oprócz rozplenicy