Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

lindsay80 23:04, 21 maj 2016

Ale wypasione trawy, Albostiata ma biały pasek, a ta chyba nie ma - ale mi się akurat taka bardzo podoba.
Czyli Amazon Mist u Ciebie w tym roku też dostały szansę? Mi wszystkie zeszłoroczne padły i na razie jestem na etapie, że już ich nie kupię, ale kto wie
ren133 23:05, 21 maj 2016

anulajda napisał(a)

Podważam i wyrywam żeby liście były razem z cebulą i tak potem suszę.Ja co roku sadzę duże ilości cebul bo nigdy nie zostawiałam liściorów na rabatach tylko kosiłam na zero a teraz będę sadzić swoje zobaczę za rok co mi z tego wyrośnie
Na róże też czekam,bardzo bo one mnie nigdy nie nudzą nie to co tulipany chociaż je uwielbiam ale tak na chwilkę na wiosnę, miałam już ich dość i dziś wykopałam ostatnie teraz mam porządek na rabatach

Może to głupie ale jak to technicznie robisz? czym podważasz? i czy mamy pewność, ze w przyszłym sezonie zakwitną jak te pozostawione w ziemi?
Na różach się za bardzo nie znam ... mam kilkanaście sztuk Pastelli na jednej rabacie z lawendą i odętką i jedną Queen of Sweden w donicy ... i to wszystko
Czekam na szał różany u Ciebie
Asiuniaa 23:07, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)

Duże te AM są faktycznie po 8zł kupiłam
Każda trawa z innego źródła
Hakone będę dzielić ... ona akurat droga była
Donice mam już obsadzone Zdjęcia postaram się jutro wstawić Ale nie nastawiaj się na wielkie wow ... nic szczególnego - białe pelargonie ze starcem i ice dance

To super cena za te misty. Ja niestety ich nie dostałam do szałwii. Aż chora jestem . Ja jutro z donicami powalczę. Mam narazie Rozplenice purple majesty. Też o starcu myślę i surfinii lawendowej.
ren133 23:13, 21 maj 2016

lindsay80 napisał(a)
Ale wypasione trawy, Albostiata ma biały pasek, a ta chyba nie ma - ale mi się akurat taka bardzo podoba.
Czyli Amazon Mist u Ciebie w tym roku też dostały szansę? Mi wszystkie zeszłoroczne padły i na razie jestem na etapie, że już ich nie kupię, ale kto wie

Amazon mist mnie aż tak bardzo nie zawiodly ... na rabacie część już fajnie się rozkręca a te kilka sztuk, co dała ciała będzie w przyszłym tygodniu podmieniona i zobaczymy
Teraz sie martwię tą hakone bo jeśli to nie Albostriata to co?
Jeszcze zbliżenie na hakone - może ktoś ją zidentyfikuje?

ren133 23:20, 21 maj 2016

Asiuniaa napisał(a)

To super cena za te misty. Ja niestety ich nie dostałam do szałwii. Aż chora jestem . Ja jutro z donicami powalczę. Mam narazie Rozplenice purple majesty. Też o starcu myślę i surfinii lawendowej.

U mnie z AM też byl problem ... dopiero w piatek dowiedziałam się, ze jest w jednym miejscu więc dziś w mig pognałam po nie Z tymi zakupami to łatwo nie jest: zaplanować sobie to jedno a zdobyć to drugie ... Surfinie są ładne i wdzięczne ... starca nie znałam ... zobaczymy czy się sprawdzi
ivo 23:23, 21 maj 2016

Reniu super zakupy a hakone prześliczna . Nie pomogę z nazwą Ja mam taka zieloną niedawno sadziłam ale jest przepiękna na pewno jeszcze u mnie zagości na rabatach bo to cudna trawa.
ren133 23:26, 21 maj 2016

ivo napisał(a)
Reniu super zakupy a hakone prześliczna . Nie pomogę z nazwą Ja mam taka zieloną niedawno sadziłam ale jest przepiękna na pewno jeszcze u mnie zagości na rabatach bo to cudna trawa.

Ale Ty masz macrę?
ivo 23:28, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)

Ale Ty masz macrę?

Reniu mam tą taka zwykłą zieloniutką dostałam od dobrej duszy
lindsay80 23:30, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)

Teraz sie martwię tą hakone bo jeśli to nie Albostriata to co?
Jeszcze zbliżenie na hakone - może ktoś ją zidentyfikuje?

Ja dziś na targach widziałam podobnie wyglądającą i nazywała się Nicolas i nawet myślałam o Tobie, ale obok stała fotka, na której było pokazane jak ta trawa wygląda jesienią, a że się przebarwia, to stwierdziłam, że pewnie nie byłabyś zainteresowana.

Ale zobacz ostatnią fotkę na tej stronie, bo chyba jest podobieństwo do Twoich sadzonek

http://www.futuregardens.pl/hakonechloa-macra-nicolas.html
Asiuniaa 23:36, 21 maj 2016

ren133 napisał(a)

U mnie z AM też byl problem ... dopiero w piatek dowiedziałam się, ze jest w jednym miejscu więc dziś w mig pognałam po nie Z tymi zakupami to łatwo nie jest: zaplanować sobie to jedno a zdobyć to drugie ... Surfinie są ładne i wdzięczne ... starca nie znałam ... zobaczymy czy się sprawdzi

No to jest to . Zaplanować jedno a zrealizować drugie.Ja kupiłam sporo traw przez net. Kupiłam Hakonę Aureolę ale jest mikroskopijna. Jutro chyba śmiałka darniowego kupię . Zastanawiam się czy cos ze stipy mojej będzie i krwawnika. Krwawnik jest ładny ale nie wiem czy zakwitnie ale stipę to trzeba z lupą szukać