Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Makusia 08:44, 28 paź 2016

Renia powiem Ci, że po wizycie u Ciebie ja też jestem bardzo pro drzewowa Nie przeszło mi przez myśl, że na jednej działce można zmieścić tyle drzew, i teraz jak patrzę na swój ogród, to stwierdzam, że chcę stanowczo więcej i więcej! Drzewa to jest to!
Sebek 11:04, 28 paź 2016

ren133 napisał(a)

tylko co potwierdzasz? ... ale coś czuję, że chodzi o podróże

Dokładnie o nie Doszedłem do wniosku, że zamiast kupować kolejne rośliny do ogrodu, a wywalac poprzednie, bo się mi znudziły - za równowartość kupie bilety tu i ówdzie A potem jak wracasz z jakiejś pustyni albo krainy kaktusów - Twój ogród jeszcze bardziej Ci się spodoba
bdan 11:17, 28 paź 2016

Makusia napisał(a)
Renia powiem Ci, że po wizycie u Ciebie ja też jestem bardzo pro drzewowa Nie przeszło mi przez myśl, że na jednej działce można zmieścić tyle drzew, i teraz jak patrzę na swój ogród, to stwierdzam, że chcę stanowczo więcej i więcej! Drzewa to jest to!

No i cofam się do tych zdjęć Twoich, żeby chociaż wirtualnie drzewa popodziwiać, ale tyle słowa pisanego, że o specjalną sesję zdjęciową drzew proszę
kasja83 11:32, 28 paź 2016

Sebek napisał(a)

Dokładnie o nie Doszedłem do wniosku, że zamiast kupować kolejne rośliny do ogrodu, a wywalac poprzednie, bo się mi znudziły - za równowartość kupie bilety tu i ówdzie A potem jak wracasz z jakiejś pustyni albo krainy kaktusów - Twój ogród jeszcze bardziej Ci się spodoba

Piękne podejście...ale to już trzeba mieć ogród na Twoim etapie Sebku
11:41, 28 paź 2016
ren133 napisał(a)
Podoba mi się http://tuinontwerp-garden-design.com/portfolio-exclusieve-tuinen-luxe-tuinarchitectuur/moderne-villatuin-middelburg/

inspiracje super
zaobserwowałam jeden motyw przewodni ...dość duze nieobsadzone powierzchnie żwirkowe ..różnorodne chodniczki... przegrody.....murki.... donice większe mniejsze ...ale jednak odrobne mi zabrakło większych rabat zmieniających sie sezonowo
Pszczelarnia 11:59, 28 paź 2016

Sadzić drzewa ale potem nie marudzić, że jednak sucho i cień i za blisko budynków i nad parkingiem nieodpowiednie gatunki.

Przeciwko wycinkom nic nie mam. Moja zasada, wycięłam jedno, sadzę trzy. Ale ja ją do mnie stosuję. Zawsze znajdzie się miejsce, gdzie warto drzewo posadzić.
Zadrzewione dzielnice w miastach są piękne.

Nett 16:03, 28 paź 2016

Reniu zajrzysz do mnie? Nie chcę u Ciebie zaśmiecać.
Margarete 16:38, 28 paź 2016

Ja ciebie rozumiem Renata jak nie wiem co, mnie też drzewa ciągle chodzą po gowie, wiesz...przy moim areale kolejne drzewa...ale chodzą mi chodzą mi...i spokoju nie dają.
Ty u siebie spoko je jeszcze zmiescisz
Bogdzia 18:25, 28 paź 2016

Renia i Ania dwie staruszki co za dwadziescia lat albo ich nie bedzie albo dzieci bedą wycinac drzewka, spokojnie zareczam ze bedziecie i na Was spadnie wycinka jesli bedzie potrzebna ale to wcale nie koniec świata jak cos trzeba wyciac a o tym ze was nie bedzie nawet nie piszcie bo ja wierzę ze można cos w złą godzine powiedziec, znam drastyczne przykłady.
Agatek 19:44, 28 paź 2016

ren133 napisał(a)

pod hortki bo one zakwaszają glebę

jak pod hortki to może i pod tuje ?