Trzynaście tuj licząc rozstaw 70 cm jakieś 9 metrów
Renia,bo to chyba tak jest, że jak zapytamy kogoś o zmianę, to ile osób, tyle propozycji się pojawi. Każdy chce pomóc, bo myśli, że to pytanie jest dlatego, że własciciel ogrodu jest przekonany, że trzeba coś zmienić.
A jak już o zywoplociku, to może by go odciągnąć do kulek, a nie kończyć równo z hortkami? ☺
Reniu wytnij co po niektóre badyle hortków przerzedź je,zostaw te największe wyprostowane w miarę jednej lini,ozdobne a przemyślisz,zaplamujesz przez zimę i oswoisz się z tą myślą...i na pewno będzie cudnie Rabata przed wejściem jest odzwierciedleniem pani domu mieszkające jej gustu i smaku
Ja bym zrobiła tak: Rozbiłabym te obwódki i w te przerwy dała trawy niewysokie np. hakone . Jakoś u Ciebie to wygląda trochę monotonnie i tak już myślę o swojej rabacie tam też będą hortki za nimi gracki a przed hortkami hakone i w tej części też będzie ok. 10 m. Tylko w skali mojego ogrodu te 10 m to mały kawałeczek. Cała rabata będzie miała 40 metrów
Reniu ja za cienki bolek jestem, przysłucham się i przypatrze co kombinujecie, bo ja nie pomogę ani nie zaszkodzę,chyba
no to blado wypadam
Ale ta ściana to chyba tak max 40 cm.tylko że nie wiem czy nie za dużo tego w tak niewielkim ogrodzie jednak. Albo może wmontuj te ściankę w łuk bukszpanow tak by było bukszpan ścianka bukszpan z tym że to rabat hortkowej nie zmienia
ja wiem czy za dużo? no tylko dwie by były myślałam 40/50cm i raczej po łuku