Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Kasya 15:51, 26 lis 2016

z przyjemnoscia obejrzalam bajeczne fotki, architektura niesamowita
koniecznie kiedyś i ja musze poogladac na zywo
Moniq 15:59, 26 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
A mi Kuba I też bez ogonów
Zmykam też, bo trawy do wiązania też czekają i jeszcze kilka doniczek do zadołowania

Rzym polecam. Byłam dwa lata temu, mega przeżycie.
Jeśli chodź o muzea to oni maja co jakiś czas wolne wejścia do placówek państwowych. Chyba to była niedziela raz w tygodniu. Dzięki temu mozna sporo zaoszczędzić. Tak zwiedzaliśmy swego czasu Turyn i Mediolan. Ale sprawdź dokładnie jeszcze.
Zazdroszczę Wyjazdu, moje marzenie.
Z
Monka 16:03, 26 lis 2016

Reniu zerknij proszę do mnie doczytałam u Reni z Lawendowego, że używasz myjki do okien, a ja właśnie kupiłam takie urządzenie
ren133 16:43, 26 lis 2016

Jagodaa napisał(a)

Do Picassa kupowałam bilety online, o ile pamiętam to był łączony bilet do kilku muzeów i nie trzeba była czekać w kolejce, tylko się wchodziło od razu.

Jeśli się wybierasz do Rzymu i przy tej okazji do Muzeów Watykańskich to polecam Ci ten sam zabieg. Ostatnio pokazywałam Rzym poM-owi w zeszłym roku w marcu i rezerwowaliśmy bilety tylko z dziennym wyprzedzeniem już na miejscu z telefonu, bo tam kolejka jest ogromna przez okrągły rok. Bilet kupiony przez net był trochę droższy, ale wchodzisz z "uprzywilejowanej" kolejki . Kilka lat temu kupowałam sporo wcześniej przed wyjazdem te bilety.

Jagoda W sumie wiem o tym, że warto przygotować się na takie zwiedzanie ... bo np w Paryżu pierwszego dnia zakupiliśmy sobie kartę Paris Museum Pass, która uprawniała na wejścia do większości zabytków i pozwalała zaoszczędzić kasę oraz czas ... tym razem jednak eM bardziej chciał poczuć klimat Barcelony niż tylko zaliczyć więc odpuściłam ... na szczęście kolejki w listopadzie nie przerażały no i na szczęście wszędzie w tym miejscach (również na lotnisku i w biurze gdzie załatwialiśmy nocleg) można dogadać się po francusku
Dzięki Twoim radom jadąc do Rzymu zakupimy bilety wcześniej ... po prostu pojedziemy na dłużej żeby też chłonąć atmosferę
ren133 16:44, 26 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
A mi Kuba I też bez ogonów
Zmykam też, bo trawy do wiązania też czekają i jeszcze kilka doniczek do zadołowania

Jak się spełni to będę podpytywać
ren133 16:45, 26 lis 2016

Sebek napisał(a)

W Hiszpanii byłem, choć nie na lądzie. Europe mam właściwie zaliczoną - jeszcze tylko parę miast mnie kusi, ale... to kiedyś Na razie Azja

A co szczególnie polecasz jeśli chodzi o Europę?
Azja na razie nie dla mnie ... najpierw muszę podszkolić się z angielskiego ...
ren133 16:46, 26 lis 2016

Kasya napisał(a)
z przyjemnoscia obejrzalam bajeczne fotki, architektura niesamowita
koniecznie kiedyś i ja musze poogladac na zywo

Architektura naprawdę oryginalna ... polecam
ren133 16:48, 26 lis 2016

Moniq napisał(a)

Rzym polecam. Byłam dwa lata temu, mega przeżycie.
Jeśli chodź o muzea to oni maja co jakiś czas wolne wejścia do placówek państwowych. Chyba to była niedziela raz w tygodniu. Dzięki temu mozna sporo zaoszczędzić. Tak zwiedzaliśmy swego czasu Turyn i Mediolan. Ale sprawdź dokładnie jeszcze.
Zazdroszczę Wyjazdu, moje marzenie.
Z

To już wiem kogo podpytywać o cenne wskazówki jak będziemy się tam wybierać dzięki
ren133 16:48, 26 lis 2016

Monka napisał(a)
Reniu zerknij proszę do mnie doczytałam u Reni z Lawendowego, że używasz myjki do okien, a ja właśnie kupiłam takie urządzenie

Kacha123 09:29, 27 lis 2016

Świetne zdjęcia i piękna wycieczka! Pomyślałam, że to doskonały sposób na pokonanie jesiennego obniżenia nastroju.