Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Sebek 11:11, 27 lis 2016

ren133 napisał(a)

A co szczególnie polecasz jeśli chodzi o Europę?
Azja na razie nie dla mnie ... najpierw muszę podszkolić się z angielskiego ...

Wiesz co... Nie mam ulubionego miejsca Zresztą inaczej odbierałem wyjazd jako kilkuletnie dziecko, a inaczej teraz, więc odczucia mam różne Bardzo podobało się mi w Paryżu (2013, przed zawirowaniami) - a najlepsze wywczasy jak do tej pory miałem w Grecji Klimat bardzo przyjemny, świetne jedzenie, ludzie uśmiechnięci Co prawda jako człowieka od przestrzeni bałagan architektoniczny bolał mnie mocno, ale Ateny i Skiathos zachwycające Na pewno tam wrócę - tylko na inne wyspy
Jakby miał Cię kusic wyjazd samemu to właśnie tam bym celował - bo wyspy są małe, a każda ma swoje lotnisko - czyli transfer zajmie chwilę i będzie tani Na Zakynthos jak sprawdzałem to jest chyba 10 km z lotniska do największego kurortu - z buta można iść
W tym roku zaliczyłem Kanary i zdziwiła mnie niesamowita zmienność tych wysp - od pustyni na brzegu do całkowitej dzungli w środku
rozark 11:15, 27 lis 2016

fajny taki wypad we dwoje, więź się zacieśnia
Margarete 12:33, 27 lis 2016

ren133 napisał(a)

A co szczególnie polecasz jeśli chodzi o Europę?
Azja na razie nie dla mnie ... najpierw muszę podszkolić się z angielskiego ...

Ja wiem że to pytanie nie było do mnie....ale się wtrącę Musisz koniecznie pojechać do Wiednia, najlepiej w czerwcu gdy dzień długi i róże kwitną. Jest pięknie, wiele do obejrzenia (polecam swoje wskazówki) i przede wszystkim blisko od nas.
Ja jeszcze mam w dalszych planach szwajcarską Bazyleę, Lozannę i Genewę
Zobaczymy....
AnnaCh 13:48, 27 lis 2016

ren133 napisał(a)
Jak się spełni to będę podpytywać
W przyszłym roku nie dam rady, to najwcześniej 2018 wchodzi w grę, chyba wcześniej Ty będziesz Wiesz u mnie to jeszcze jest problem z M, bo on może tylko w ferie, wakacje, wtedy kiedy jest najdrożej
AgataP 18:24, 27 lis 2016

ren133 napisał(a)

Zapisuj zapisuj Justyś ... ja na przyszły rok mam w planach Amsterdam

Oj polecam, ja miałam przewodnika miejscowego więc było i muzeum van Gogha i spacery po mieście, ale także, pływanie motorówką po kanałach i gnanie motocyklem po nadmorskich nabrzeżach.... ogólnie byłam zachwycona spędzonymi dniami i nocami w tym miejscu ale to dawno było już... tonę zdjęć tam zrobiłam
masz rację takie wycieczki doładowują i są pięknymi wspomnieniami
AgataP 18:29, 27 lis 2016

Margarete napisał(a)

Ja wiem że to pytanie nie było do mnie....ale się wtrącę Musisz koniecznie pojechać do Wiednia, najlepiej w czerwcu gdy dzień długi i róże kwitną. Jest pięknie, wiele do obejrzenia (polecam swoje wskazówki) i przede wszystkim blisko od nas.
Zobaczymy....

a mi się marzą zamki w Bawarii...

Genewę myknęłam szybko bo czasu nie było, ale w pamięci zostało piękne jezioro genewskie i fontanna, pełno zegarmistrzowskich firm, drogich aut i zegar kwiatowy ach te wycieczki
ren133 19:42, 27 lis 2016

Kacha123 napisał(a)
Świetne zdjęcia i piękna wycieczka! Pomyślałam, że to doskonały sposób na pokonanie jesiennego obniżenia nastroju.

Taki wyjazd pomaga zapomnieć o jesiennym spadku nastroju ... sprawdzone na własnej skórze ... po powrocie pojawiły się plany remontowe
ren133 19:47, 27 lis 2016

Sebek napisał(a)

Wiesz co... Nie mam ulubionego miejsca Zresztą inaczej odbierałem wyjazd jako kilkuletnie dziecko, a inaczej teraz, więc odczucia mam różne Bardzo podobało się mi w Paryżu (2013, przed zawirowaniami) - a najlepsze wywczasy jak do tej pory miałem w Grecji Klimat bardzo przyjemny, świetne jedzenie, ludzie uśmiechnięci Co prawda jako człowieka od przestrzeni bałagan architektoniczny bolał mnie mocno, ale Ateny i Skiathos zachwycające Na pewno tam wrócę - tylko na inne wyspy
Jakby miał Cię kusic wyjazd samemu to właśnie tam bym celował - bo wyspy są małe, a każda ma swoje lotnisko - czyli transfer zajmie chwilę i będzie tani Na Zakynthos jak sprawdzałem to jest chyba 10 km z lotniska do największego kurortu - z buta można iść
W tym roku zaliczyłem Kanary i zdziwiła mnie niesamowita zmienność tych wysp - od pustyni na brzegu do całkowitej dzungli w środku

W tym samym roku byliśmy w Paryżu I właśnie Grecji szukam na ten sezon Zakynthos mówisz? a Korfu, Kreta?
ren133 19:48, 27 lis 2016

rozark napisał(a)
fajny taki wypad we dwoje, więź się zacieśnia

żebyś wiedziała
ren133 19:50, 27 lis 2016

Margarete napisał(a)

Zobaczymy....

Do Wiednia też planujemy dokladnie z takich powodów jak napisałaś i chętnie skorzystam ze wskazówek