Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 11:05, 26 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Reniu napisz jaka była temperatura i czy padało, bo mnie listopadowy wypad do Barcelony kusił, ale prognozy były mało optymistyczne . Na zdjęciach widze, ze Was pogoda nie rozczarowała.

Padało tylko w ostatnią noc i w poniedziałek do południa (poszliśmy więc na Ramblę) ale już stamtąd wracaliśmy bez parasola na kwaterę żeby przebrać się w coś chłodniejszego bo temperatura 19stopni ... reszta dni słonecznych (jak slońce grzało to w bluzeczce w zupełności było ok ogolnie do tego lekką kurteczkę lub żakiet można zabrać)... chociaż chmur tez nie brakowało ... poranki trochę chlodniejsze ... ale szybko pogoda się rozkręcała ... wiadomo widno robi sie później niż w Polsce ale ściemnia się dopiero koło 17.30 ... wieczorkiem przyjemnie się spaceruje spokojnie bez wiatru temp 12-14 stopni. Wydaje mi sie, ze w listopadzie jest idealna pogoda na zwiedzanie ... chyba, ze lubisz jedank temp powyżej 20stu stopni to wówczas październik wchodzi w grę ... I jednak metro konieczne ... to nie te odległości co w Pradze i jednak nie takie zagęszczenie zabytkow co w Paryżu
ren133 11:16, 26 lis 2016

Iwk4 napisał(a)
Świetna wycieczka Reniu
Odpoczęłaś?

Odpoczęłam jak nigdy)))
Nogi trochę bolały ale umysł wolny, pełen relaks, oczy nakarmione ... mega fajnie
ren133 11:18, 26 lis 2016

MirellaB napisał(a)
Fajne zdjęcia z fajnej podróży. Nie wybieram się tym bardziej ciekawie się oglądało

Mirelko dziękuję ... i nigdy nie mów nigdy
ren133 11:25, 26 lis 2016

Jagodaa napisał(a)
Piękna wycieczka i jak przyjemnie wyludnione miasto o tej porze roku .

Kiedyś, kilka lat temu, załapałam się spontanicznie na finał Pucharu Króla (Barca-Real), miejscówki nie były najlepsze, ale przeżycie niezapomniane .

Ktoś wspominał o oceanarium, zdecydowanie polecam to w Walencji .

No właśnie Jagoda też była zdziwiona mniejszą ilością zwiedzających mniejszą niż nawet w Pradze w maju ... ale to na plus w oceanarium nie byliśmy bo wygrało muzeum Picassa gdzie ostatecznie była niemal dwugodzinna kolejka i spasowaliśmy wybierając zwiedzanie Barri Gotic - średniowiecznej dzielnicy Barcelony
Agatek 11:31, 26 lis 2016

Fajna wycieczka zdjęcia super
ale dobrze, że juz jesteś z nami
ren133 11:36, 26 lis 2016

Ja tu gadu gadu a trawy nie powiązane ... zmykam do ogrodu bo zaniedbałam go ostatnio
ren133 11:37, 26 lis 2016

Agatek napisał(a)
Fajna wycieczka zdjęcia super
ale dobrze, że juz jesteś z nami

Jagodaa 11:41, 26 lis 2016

ren133 napisał(a)

No właśnie Jagoda też była zdziwiona mniejszą ilością zwiedzających mniejszą niż nawet w Pradze w maju ... ale to na plus w oceanarium nie byliśmy bo wygrało muzeum Picassa gdzie ostatecznie była niemal dwugodzinna kolejka i spasowaliśmy wybierając zwiedzanie Barri Gotic - średniowiecznej dzielnicy Barcelony

Do Picassa kupowałam bilety online, o ile pamiętam to był łączony bilet do kilku muzeów i nie trzeba była czekać w kolejce, tylko się wchodziło od razu.

Jeśli się wybierasz do Rzymu i przy tej okazji do Muzeów Watykańskich to polecam Ci ten sam zabieg. Ostatnio pokazywałam Rzym poM-owi w zeszłym roku w marcu i rezerwowaliśmy bilety tylko z dziennym wyprzedzeniem już na miejscu z telefonu, bo tam kolejka jest ogromna przez okrągły rok. Bilet kupiony przez net był trochę droższy, ale wchodzisz z "uprzywilejowanej" kolejki . Kilka lat temu kupowałam sporo wcześniej przed wyjazdem te bilety.
AnnaCh 13:18, 26 lis 2016

ren133 napisał(a)
Warto Aniu teraz marzy mi się Rzym!!!
A mi Kuba I też bez ogonów
Zmykam też, bo trawy do wiązania też czekają i jeszcze kilka doniczek do zadołowania
Sebek 13:36, 26 lis 2016

ren133 napisał(a)

Hi hi hi pamiętam, że nie jesteś zagorzałym kibicem piłki nożnej piękna A Ty jeszcze tam nie byłeś?

W Hiszpanii byłem, choć nie na lądzie. Europe mam właściwie zaliczoną - jeszcze tylko parę miast mnie kusi, ale... to kiedyś Na razie Azja