Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

babka 22:18, 11 mar 2017

ren133 napisał(a)

Miło, że zaglądasz

Jak mogłabym nie ??
Przy okazji podpatrzyłam chytry sposób na czyszczenie iglaków, kupuję ten patent
ren133 22:21, 11 mar 2017

anulajda napisał(a)

W przyszłym tygodniu będą

To będzie się działo
ren133 22:23, 11 mar 2017

anulajda napisał(a)

Myślałam że już wiesz co z nich będzie

Tak wiem, ze chcę stożki tylko nie wiem ostatecznie czy dosadzać sadzonki, czy one mi się tam zmieszczą?
ren133 22:23, 11 mar 2017

babka napisał(a)

Jak mogłabym nie ??
Przy okazji podpatrzyłam chytry sposób na czyszczenie iglaków, kupuję ten patent

Powodzenia
MirellaB 22:26, 11 mar 2017

Reniu, a może do cisów dosadzić po 1 czy 2 sztuki wąskich / cieńkich cisów i wówczas łatwiej będzie w stożek prowadzić
jankosia 22:26, 11 mar 2017

Ale duże te cisy, wow! Rzadkie trochę ale pójdą do gruntu to odżyją raz dwa.
W sprawie grabów to sprawdź sobie jeszcze, ale u mnie nie płaczą to i u ciebie nie powinny. Cięłam tydzień temu i dzisiaj resztę i ani ani na szczęście. W płaczu nasz region jest po klonach a tuż przed brzozą Grab u nas płynął ostatnio w późnej brzozie więc masz jeszcze chwilę
ren133 22:30, 11 mar 2017

MirellaB napisał(a)
Reniu, a może do cisów dosadzić po 1 czy 2 sztuki wąskich / cieńkich cisów i wówczas łatwiej będzie w stożek prowadzić

No właśnie Ania mi tak radziła Na pewno najpierw wsadzę, ciachnę górę i dopiero zobacze co zrobić z dołem ... może jeszcze Toszka sie wypowie i mogę działać
ren133 22:33, 11 mar 2017

jankosia napisał(a)
Ale duże te cisy, wow! Rzadkie trochę ale pójdą do gruntu to odżyją raz dwa.
W sprawie grabów to sprawdź sobie jeszcze, ale u mnie nie płaczą to i u ciebie nie powinny. Cięłam tydzień temu i dzisiaj resztę i ani ani na szczęście. W płaczu nasz region jest po klonach a tuż przed brzozą Grab u nas płynął ostatnio w późnej brzozie więc masz jeszcze chwilę

Skomplikowane to co piszesz ale chyba zrozumiałam ... czyli mogłam nie zauważyć, że graby nie płakaly bo po prostu u nas to nie jest jeszcze ich czas ... to dobrze ... dzięki za info
Kacha123 22:37, 11 mar 2017

ren133 napisał(a)

Kasia a robiłaś już wertykulację trawnika? I kiedy nawozisz zaraz po? Cały czas mam przed oczami Twój cudny zielony dywanik z zeszłorocznej wiosny I obiecałam sobie, że w tym sezonie zadbam o trawnik już w marcu ...

Dzisiaj eM właśnie skończył wertykulację i zasypał dolomitem. Z nawożeniem jeszcze poczekaj.
anulajda 22:38, 11 mar 2017

ren133 napisał(a)

Tak wiem, ze chcę stożki tylko nie wiem ostatecznie czy dosadzać sadzonki, czy one mi się tam zmieszczą?

Reniu,bardzo dorodne wysokie z nich stożki można osiągnąć nie ciachaj za bardzo z góry bo szkoda,