Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Anita1978 18:18, 31 maj 2015

Jakie zakupowe szaleństwo! Teraz tylko posadzić.....u mnie rabata po środku do totalnej przeróbki.....ale tak mi się nie chce.....a z drugiej strony nie mogę na nią patrzeć......tym bardziej podziwiam twój zapał i chęć sadzenia.....
popcorn 20:03, 31 maj 2015

ren133 napisał(a)

I powiem szczerze, że chętnie dowiedziałabym się co Pan trawkowy ma w swojej ofercie

ja też! chętnie Renia, jakbyś tam jechała, to przyjedź do mnie przy okazji, ja też się chętnie wybiorę. Byłam ostatnio 2 lata temu. Niestety w sobotę chyba nieczynne rano (Małgosiu potwierdzisz?) w tygodniu też krótko, chyba do 17tej max? i tym sposobem nie mam jak tam trafić:/

Byłam wczoraj w Łopatkach, buksy dokupiłam, państwo mają resztki. I znowu obsługiwał mnie pan, a nie pani

PS jakbyś nie wiedziała co zrobić z doniczkami po tych wszystkich cudach, to ja chętnie przygarnę
ren133 22:19, 31 maj 2015

Kuba napisał(a)
nacieszyłam oczy Twoimi nabytkami bo co rusz coś nowego takie trawki cieszą bardziej niż nowa kiecka

... żebyś wiedziała
sylwia_slomc... 22:31, 31 maj 2015

Ale piękne przesyłki to teraz sadzić i sadzić i cieszyć oczy
ren133 22:33, 31 maj 2015

Anita1978 napisał(a)
Jakie zakupowe szaleństwo! Teraz tylko posadzić.....u mnie rabata po środku do totalnej przeróbki.....ale tak mi się nie chce.....a z drugiej strony nie mogę na nią patrzeć......tym bardziej podziwiam twój zapał i chęć sadzenia.....

Już posadzone, żurawka podzielona, runianka dosadzona a poza tym ekobordy częściowo ułożone (choć przyznam szczerze nie lubię tego zajęcia), obornik do donic włożony ... i cały czas na tapecie temat nawadniania - ciągłe poprawki: jutro kolejne rury do wkopania i trawnik nr 1 do wyrównania i przegrabienia z kompostem!

A z tym zapałem ... to nie co dzień jest tak dobrze - dzisiaj miałam jakiś gorszy dzień (a może zwyczajnie przyszedł czas na odpoczynek)

Czy ja dobrze czytam? ... co Ty tam chcesz u siebie zmieniać?
ren133 22:42, 31 maj 2015

popcorn napisał(a)

ja też! chętnie Renia, jakbyś tam jechała, to przyjedź do mnie przy okazji, ja też się chętnie wybiorę. Byłam ostatnio 2 lata temu. Niestety w sobotę chyba nieczynne rano (Małgosiu potwierdzisz?) w tygodniu też krótko, chyba do 17tej max? i tym sposobem nie mam jak tam trafić:/

Byłam wczoraj w Łopatkach, buksy dokupiłam, państwo mają resztki. I znowu obsługiwał mnie pan, a nie pani

PS jakbyś nie wiedziała co zrobić z doniczkami po tych wszystkich cudach, to ja chętnie przygarnę

Jak tylko będę wybierała się po trawki to na pewno dam Ci znać:
Pojedziemy razem

Kupiłaś buksiki na żywopłot? a były może kulki ? (Potrzebuję 3szt)

Zostawię sobie te malutkie doniczki a całą resztę mogę zbierać dla Ciebie
Co tam planujesz rozmnażać?
ren133 22:45, 31 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale piękne przesyłki to teraz sadzić i sadzić i cieszyć oczy

Sylwio
Już posadzone i cieszą oczy
ren133 23:19, 31 maj 2015

Kacha123 napisał(a)
Kolejne super zakupy! Kobieto, jak Ty to wszystko posadzisz, to będzie szał!
Koniecznie wstawiaj fotki, bo nie mogę się doczekać

Dziękuję Kasiu
Wkrótce będę wstawiać fotki systematycznie
Szał to jest u Ciebie
ren133 23:26, 31 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Reniu, dziękuję za wiadomości na pv i u mnie. Wszystko poczytałam. Na pierwszy rzut kupię jedną sekcję, rozłożę na rabacie i będę ręcznie podłączać do węża. Potem będę rozbudowywać nawadnianie.
Piękne zakupy i prezenty. Ja dostałam barona, ale jeszcze nie jest tak wybarwiony. Pozdrawiam

To jest bardzo dobry pomysł Iwonko ... i zaoszczędzisz duuużo czasu ... a i inwestycja nie jest aż tak droga ... a z czasem małymi kroczkami zrobisz resztę
Fajnie, że podobają Ci się zakupy ... może trudno w to uwierzyć, ale nie miałam wcześniej u siebie kwiatów ... nie wiem jak teraz z całym tym "nagromadzeniem piękna" sobie poradzę Trzymaj kciuki, proszę za moją żurawkę i runiankę
ren133 23:38, 31 maj 2015

Muszę się jeszcze pochwalić moimi ostatnimi zakupami
Cieszę się jak dziecko ... marzyłam o tych mebelkach od dawna
I przy okazji taras po rewolucji marcowej