To zostawię
Rozplenice kupowałam u mojej Pani bylinowej (u niej nabyłam właśnie dzisiaj rozchodnika). Bardzo lubię robić u niej zakupy - jest bardzo sympatyczna, zawsze służy radą i daje przyjemne rabaty
Pozdrawiam Iwonko
To szkoda, że tak daleko ta twoja pani. Podoba mi się rozplenica
Planuję taką niską donicę przy kąciku wypoczynkowym. Też chcę dać rozchodniki i rozplenicę. Tylko chyba sobie rozmnoże z moich trzech odmian - wybiorę jedną i już Bo donica nie będzie za wielka
Iwonko
No tak pani bezcenna ... ale daleko Chyba, że bardzo chcesz to coś wymyślimy
Ja też mam już inne rozchodniki ... takie podarowane bordowe podobno ... i jasnoróżowe kupione w kwietniu. Zobaczymy czy kolory się potwierdzą jak w końcu zakwitną
Ja to jeszcze radzić dobrze nie umiem, ale czas spędzony na O jednak pozwala już coś zaproponować
Co do nawożenia to ja stosuję Interwencyjny Nawóz do Róż Substrala, ale sama nie wiem, kiedy zakończyć jego aplikowanie - może zajrzy ktoś do Ciebie, kto podpowie, bo sama jestem ciekawa.
Ja bym nie kombinowała z inną odmianą rozchodników, ale obawiam się, czy w kolejnych latach ta rozplenica ich nie pożre, bo ona duuuża rośnie docelowo.
Piękne ma te kotki, ja poza tą odmianą kupię jeszcze Magic Autumn.
Właściwego urlopu jeszcze nie było, tylko takie wyjazdy kilkudniowe w rodzinne strony.
Równo za miesiąc lecimy na Kretę.
Kilka rozplenic mam, bo dostałam. Jestem też ciekawa moich młodych, które mam z wysianych nasionek. Tylko jak tak patrze na te twoje z kłoskami, to już bym chciała tak na gotowo. W moich nie znam nazwy, nie wiem, czy to duża, czy mała.
Ale na pewno coś znajdę u nas
Albo wiesz Reniu, jak już będzie zima, to może mi zetniesz ze dwa kłoski w kopertę, to sobie wysieję na parapecie.
W tym roku w lutym po mrozach ścięłam moją i wysiałam. Ta moja kupna nie odbiła po zimie, ale mam 6 młodych rozplenic. To jest chyba ta mała, niska Kupowałam bez nazwy.
W sprawie róż jeszcze popytam
Masz rację, że rozplenica może w końcu pożerać rozchodniki ... ale myślę, że wtedy można ją pohamować a i rozchodniki mają tendencję wyciągania się w górę A jesli faktycznie tak się stanie to coś wtedy się wymyśli