Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 00:35, 07 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Reniu, zostaw go, nie wymieniaj. Będzie ładnie wyglądał.
Poza tym jak urośnie, się zagęści - za rok.
Zobacz:
Kupiłam we wrześniu zeszłego roku:

Teraz zaczyna kwitnąć i wydaje się bardziej gęsty.

Twój jest po prostu inny. Ma ciekawy pokrój. I ładną rozplenicę masz. Gdzie kupowałaś ?

To zostawię
Rozplenice kupowałam u mojej Pani bylinowej (u niej nabyłam właśnie dzisiaj rozchodnika). Bardzo lubię robić u niej zakupy - jest bardzo sympatyczna, zawsze służy radą i daje przyjemne rabaty
Pozdrawiam Iwonko
Iwk4 00:41, 07 sie 2015

To szkoda, że tak daleko ta twoja pani. Podoba mi się rozplenica
Planuję taką niską donicę przy kąciku wypoczynkowym. Też chcę dać rozchodniki i rozplenicę. Tylko chyba sobie rozmnoże z moich trzech odmian - wybiorę jedną i już Bo donica nie będzie za wielka
ren133 00:42, 07 sie 2015

Dziewczyny
A słyszałyście o jęczmieniu grzywiastym? Gdzie można go kupić?
Tak mi się spodobała ta kompozycja
ren133 00:48, 07 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
To szkoda, że tak daleko ta twoja pani. Podoba mi się rozplenica
Planuję taką niską donicę przy kąciku wypoczynkowym. Też chcę dać rozchodniki i rozplenicę. Tylko chyba sobie rozmnoże z moich trzech odmian - wybiorę jedną i już Bo donica nie będzie za wielka

Iwonko
No tak pani bezcenna ... ale daleko Chyba, że bardzo chcesz to coś wymyślimy
Ja też mam już inne rozchodniki ... takie podarowane bordowe podobno ... i jasnoróżowe kupione w kwietniu. Zobaczymy czy kolory się potwierdzą jak w końcu zakwitną

Pomysł z donicą świetny
lindsay80 00:48, 07 sie 2015

ren133 napisał(a)

Czy to znaczy, że już po urlopie?
Tak ... mam w końcu na rabacie róże w jednym kolorze Dziękuję za cenne rady Pomiędzy posadziłam 5 szt miskanta yakushima (podobno nie rośnie wysoki), z tyłu mam werbenę z białą odętką a przed różami lawendę i kilka sztuk przywrotnika:
Edytko Jak myślisz czy teraz można już dokarmiać róże czy jednak w tym roku darowac sobie?
Jeśli chodzi o rozchodniki to też wydaje mi się, że są oryginalne i nawet nieźle się prezentują w donicy tylko takie "ażurowe" trochę a może dosadzić do nich ze 3 szt Matrony? lub białego? Osiągają ok 40cm wysokości.
Dobrze kojarzysz ... rozchodniki rosną przy rozplenicy Veridescens, która ma już pierwsze koty

Pozdrawiam

Ja to jeszcze radzić dobrze nie umiem, ale czas spędzony na O jednak pozwala już coś zaproponować
Co do nawożenia to ja stosuję Interwencyjny Nawóz do Róż Substrala, ale sama nie wiem, kiedy zakończyć jego aplikowanie - może zajrzy ktoś do Ciebie, kto podpowie, bo sama jestem ciekawa.

Ja bym nie kombinowała z inną odmianą rozchodników, ale obawiam się, czy w kolejnych latach ta rozplenica ich nie pożre, bo ona duuuża rośnie docelowo.
Piękne ma te kotki, ja poza tą odmianą kupię jeszcze Magic Autumn.

Właściwego urlopu jeszcze nie było, tylko takie wyjazdy kilkudniowe w rodzinne strony.
Równo za miesiąc lecimy na Kretę.
Iwk4 00:55, 07 sie 2015

ren133 napisał(a)

Iwonko
No tak pani bezcenna ... ale daleko Chyba, że bardzo chcesz to coś wymyślimy
Ja też mam już inne rozchodniki ... takie podarowane bordowe podobno ... i jasnoróżowe kupione w kwietniu. Zobaczymy czy kolory się potwierdzą jak w końcu zakwitną

Pomysł z donicą świetny

Kilka rozplenic mam, bo dostałam. Jestem też ciekawa moich młodych, które mam z wysianych nasionek. Tylko jak tak patrze na te twoje z kłoskami, to już bym chciała tak na gotowo. W moich nie znam nazwy, nie wiem, czy to duża, czy mała.
Ale na pewno coś znajdę u nas
Albo wiesz Reniu, jak już będzie zima, to może mi zetniesz ze dwa kłoski w kopertę, to sobie wysieję na parapecie.
W tym roku w lutym po mrozach ścięłam moją i wysiałam. Ta moja kupna nie odbiła po zimie, ale mam 6 młodych rozplenic. To jest chyba ta mała, niska Kupowałam bez nazwy.
ren133 01:00, 07 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

Ja to jeszcze radzić dobrze nie umiem, ale czas spędzony na O jednak pozwala już coś zaproponować
Co do nawożenia to ja stosuję Interwencyjny Nawóz do Róż Substrala, ale sama nie wiem, kiedy zakończyć jego aplikowanie - może zajrzy ktoś do Ciebie, kto podpowie, bo sama jestem ciekawa.

Ja bym nie kombinowała z inną odmianą rozchodników, ale obawiam się, czy w kolejnych latach ta rozplenica ich nie pożre, bo ona duuuża rośnie docelowo.
Piękne ma te kotki, ja poza tą odmianą kupię jeszcze Magic Autumn.

Właściwego urlopu jeszcze nie było, tylko takie wyjazdy kilkudniowe w rodzinne strony.
Równo za miesiąc lecimy na Kretę.

W sprawie róż jeszcze popytam
Masz rację, że rozplenica może w końcu pożerać rozchodniki ... ale myślę, że wtedy można ją pohamować a i rozchodniki mają tendencję wyciągania się w górę A jesli faktycznie tak się stanie to coś wtedy się wymyśli
ren133 01:02, 07 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Kilka rozplenic mam, bo dostałam. Jestem też ciekawa moich młodych, które mam z wysianych nasionek. Tylko jak tak patrze na te twoje z kłoskami, to już bym chciała tak na gotowo. W moich nie znam nazwy, nie wiem, czy to duża, czy mała.
Ale na pewno coś znajdę u nas
Albo wiesz Reniu, jak już będzie zima, to może mi zetniesz ze dwa kłoski w kopertę, to sobie wysieję na parapecie.
W tym roku w lutym po mrozach ścięłam moją i wysiałam. Ta moja kupna nie odbiła po zimie, ale mam 6 młodych rozplenic. To jest chyba ta mała, niska Kupowałam bez nazwy.

Oczywiście, że zetnę i Ci wyślę
Tylko mi przypomnij
Paaa ... zmykam spać
Kacha123 06:59, 07 sie 2015

Bardzo ładny ten rozchodnik i pięknie wygląda z rozplenicami - nic nie zmieniaj. Jak trawnik, coś lepiej? I fotek więcej proszę
Kasya 07:37, 07 sie 2015

ren133 napisał(a)
Dziewczyny
A słyszałyście o jęczmieniu grzywiastym? Gdzie można go kupić?
Tak mi się spodobała ta kompozycja

Taki trochę w stylu stipy bardzo ładny

Jak gdzieś namierzysz to daj znać